Haber Detayı
02 Haziran 2021 - Çarşamba 11:28
 
“ULUSAL MARKETLERE RUHSAT VERMEYİN, YEREL ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM”
“ULUSAL MARKETLERE RUHSAT VERMEYİN, YEREL ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM”
- Haberi
“ULUSAL MARKETLERE RUHSAT VERMEYİN, YEREL ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yaptığı yazılı basın açıklaması ile Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’a çağrıda bulundu. Başkan Sönmez, “Ulusal marketlere ruhsat vermeyin, yerel esnafımıza sahip çıkalım.” dedi.

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez‘in açıklaması şöyle: “Ülkemiz ve İlçemizde Küçük Esnaflar, Kıraathaneler, Kahvehaneler, Kırtasiyeciler, Züccaciyeciler ve Sanayi esnaflarımızla ilgili sorunları daha evvel Basın açıklamaları ile duyurmuştuk. Bugün yukarıdaki esnaflarımız ile birlikte çok büyük bir sıkıntı yaşayan ve artık yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Bakkal ve Market sahibi esnaflarımızın çaresizliğine hep beraber çare bulmak için Belediye Başkanımıza çağrıda bulunuyorum.

Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusal marketler ile ilgili yeni düzenlemelerden bahsediyor ne satacak ne satamayacak v.s. Biz de Diyoruz ki en küçüğü 500-1000 adet farklı kalemler de satış yapan Ulusal marketlerin ilçemizde daha fazla çoğalmasını önleyelim Belediye olarak yeni taleplere RUHSAT VERMEYELİM.

İlçemizden her ay eski para birimi ile 4-5 TRİLYON Ulusal marketler tarafından Bucak ekonomisinden çıkarılarak uçup giden bu para miktarını ilçemiz esnafına döndürelim. Bu Ulusalcıların Bucak da ki şubelerinde çalıştırdıkları istihdam ettikleri toplamda 100-200 kişi haricinde memleketimize hiçbir faydaları yoktur. Vergileri de,Mal alımları Bucak dışındadır.

Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yaşanan Ekonomik sıkıntı özellikle küçük esnaflarımız da da HAD SAFHADADIR. Sözde destek kredileriyle esnafımız her geçen gün faiz batağına sürüklenmekte ve borcu borçla kapatma yöntemine götürülmektedir.

Bizler Bucaklı olarak Yerel  Esnaflarımıza sahip çıkmak zorundayız. Ulusal markete gittiğimiz zaman bırakın Bir ekmeği Veresiye almayı,1 Kuruşu dahi tahsil etmektedirler.Bunlar sadece Bakkalımıza Marketimize değil Yereldeki Manava, Hırdavatçıya,Aksesuarcıya,Kitapçıya,Kasaba,Balıkçıya,Tarım Makinaları satanlara,Züccaciyeciye varana kadar Müşteri portföyünü etkileyen yerlerdir.

Bu yüzden Bucaklı Hemşehrilerimin huzurunda Belediye Başkanımız Sayın Emrullah Ünal’a çağrımı yeniliyorum.

Artık bugünden itibaren İlçemizde yeni açılacak olan Ulusal Marketlere İzin vermeyin bu çağrıma lütfen Kulak verin gelin hep birlikte YEREL ESNAFA SAHİP ÇIKALIM.

Kaynak: Editör:
Etiketler: “ULUSAL, MARKETLERE, RUHSAT, VERMEYİN,, YEREL, ESNAFIMIZA, SAHİP, ÇIKALIM”,
Yorumlar
Haber Yazılımı