Haber Detayı
07 Şubat 2020 - Cuma 16:24
 
Türk Bayrağına saldırı meclis gündeminde
Türk Bayrağına saldırı meclis gündeminde
- Haberi
Türk Bayrağına saldırı meclis gündeminde

Burdur Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Avrupa Birliği Parlamenter Birliği Meclisi’nde Türk Bayrağı’na yapılan saldırıyı kınadı.

Şubat ayı olağan belediye meclisi toplantısı Belediye Başkanı Ali Orkun Başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Başkan Ercengiz ve meclis üyeleri toplantı öncesinde İbdil’de Şehit olan Mehmetçik için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudular.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Şubat ayı meclisi için bir aradayız. Geçtiğimiz günlerde ülkemiz büyük bir deprem yaşadı. Orada da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı şekilde hem İdlib’te hem de deprem bölgelerinde yaralanmış vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Daha geçtiğimiz birkaç saat içerisinde bir çığ haberiyle sarsıldık. Yurttaşlarımızın Van’da çığ altında kaldığını öğrendik. Orada da kaybettiğimiz vatandaşlarımıza da Allah4tan rahmet diliyorum. Bir an evvel çığ altında kalmış yurttaşlarımıza da sağ salim ulaşılmasını diliyorum.

Geçtiğimiz haftalar içerisinde Yunanlı bir parlamenterin Avrupa Birliği Parlamenterler Birliği Meclisi’nde Türk bayrağını yırtmış olmasından duyduğumuz rahatsızlığımızı sosyal medyada da dile getirdik. Kimsenin gücü Türk bayrağını yırtmaya yetmez. Ne hakkıdır ne de haddidir. Ona da haddini Türk milleti gerektiğinde bildirir. Bu konuda da hiçbir siyasi farklılık gözetmeksizin topyekün ne getiriyorsa yapmaya hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Sosyal medyadan bir çağrı yapmıştım. Bayraklarla donatalım işyerlerimizi, evlerimizi diye. Bugün sizlere birer bayrak ulaştırmaya çalıştım. Mutlaka herkesin evinde, işyerinde bayrağı vardır ama bunu da olmayan yurttaşlarımıza ulaştırıp bayrağımızın en güzel yakıyan yerde dalgalanmasını ve orada durmasını sağlayalım.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk, Bayrağına, saldırı, meclis, gündeminde,
Yorumlar
Haber Yazılımı