Haber Detayı
05 Mart 2021 - Cuma 13:00
 
Tüm Kurumlar Ve Meslek Odaları Gün Boyu Denetim Yaptılar
Tüm Kurumlar Ve Meslek Odaları Gün Boyu Denetim Yaptılar
- Haberi
Tüm Kurumlar Ve Meslek Odaları Gün Boyu Denetim Yaptılar

Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulandığı kontrollü normalleşme döneminde yüksek riskli gruplar arasında yer alan ilimizin en kısa sürede az riskli gruplar arasında yerini alabilmesi için Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından İl Genelinde Denetim Seferberliği başlatılması kararı alındı.

Alınan karar doğrultusunda bugün sahaya inen başta Vali Arslantaş olmak üzere Belediye Başkanları Vali Yardımcıları Kaymakamlar il/ilçe müdürleri il/ilçe meslek odaları sorumluluk bölgelerinde Pandemi denetimi yaptılar.

Dinamik denetim faaliyetlerinin yürütüleceği denetim seferberliği sürecinde Belediyeler İl Özeli İdaresi kurumlar ve meslek odaları bünyesinde oluşturulacak İl/İlçe genel denetim ekipleri tarafından her gün sahada denetimler yapılmaya devam edecek.

Bu hassas süreçte vatandaşlarımızın da etkin katılımının sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar HES uygulamasındaki ihbar hattı üzerinden yapılan ihlal ihbarları İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi İSDEM yazılımı entegrasyonu sayesinde anlık olarak denetim ekiplerine ulaştırılarak ihbarların vakit kaybetmeksizin yerinde kontrol ve denetimi sağlanacak.

Vali Arslantaş yoğun bir şekilde yapılacak olan denetimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede kolluk birimlerimiz ve denetim ekiplerimiz yapacakları denetimler sırasında vatandaşlarımızı işyeri sahibi esnaf sanayici ve çalışanlarını kurallara uyma konusunda sorumlu davranmaya davet eden rehberlik edici bir yaklaşım sergileyecekler.

Denetim faaliyetleri sırasında kurallara aykırılıklarda ısrar tekerrür kuralların esaslı ihlali gibi suiistimal edici tutum ve davranışlarla karşılaşılması halinde ise faaliyetten geçici men edilmesi dahil gerek işyeri gerekse bireysel olarak vatandaşlara gerekli idari işlem tesisi edileceğini vurguladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tüm, Kurumlar, Ve, Meslek, Odaları, Gün, Boyu, Denetim, Yaptılar,
Yorumlar
Haber Yazılımı