Haber Detayı
24 Şubat 2022 - Perşembe 12:20
 
TSMB Burdur Şube Kuruldu
TSMB Burdur Şube Kuruldu
- Haberi
TSMB Burdur Şube Kuruldu

2020 yılının eylül ayında  oluşum çalışmaları başlayan İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği (TSMB)’nin  2021 yılının haziran ayında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı oluruyla resmen kurularak faaliyete geçti. 

Burdur Müzisyenler Birliği Odası da TSMB çatısı altında yönetimini oluşturarak göreve getirildi. Burdur'da Hüseyin Coşkun'un kurucu il başkanı olduğu oluşum Bakanlığın onayından sonra Şube kurulumunu tamamladı. 

Burdur şube Başkanı Hüseyin Coşkun kuruluş mazbatısını Genel Başkan Mustafa Demir'in elinden aldı.
Başkan Coşkun emeği geçen herkeze teşekkürler ederek, "Müzisyen ve Sanatçıların tek çatısı TSMB" dedi.

‘HİÇ BİR AYRIMIMIZ YOK’

Coşkun açıklamasında; Amacımız ilimizdeki müzisyenleri bir araya getirmek, onların sorunları çözmek ve örgütlenerek müzisyenleri bir çatı altında toplamak. Dileyen ve müzikle uğraşan her kez bizimle iletişime geçebilir ve odaya üye olabilir. Amacımız birlik olmak, sesimizi daha güçlü ve gür bir şekilde çıkarmak. Kapımız tüm müzisyenlere açık, hiçbir ayrımımız yok” dedi.

MÜZİSYENLERE DAVET

Müzisyenlerin de artık sığınacağı bir limanı var. Kaşık çalanın da, davul çalanın da yani her müzisyenin üye olabileceği bir odayız. Bu oda tüm saz ve ses sanatçılarına kucak açan bir oda. Geçimini müzikten sağlayan müzisyenlerin sosyal ve kültürel haklarını, ücret yevmiye,  sağlık, vergi, sigorta, emeklilik ve yaşam standartlarını iyileştirme gibi problemlerini çözmeye ant içmiş bir birliktelik odamız. Tüm müzisyenleri bu birliğe üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TSMB, Burdur, Şube, Kuruldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı