Haber Detayı
22 Kasım 2019 - Cuma 22:12
 
Timsal Karabekir’in gözünden; ‘MİLLİ MÜCADELE’
Timsal Karabekir’in gözünden; ‘MİLLİ MÜCADELE’
- Haberi
Timsal Karabekir’in gözünden; ‘MİLLİ MÜCADELE’

Burdur, Milli Mücadele’nin 100. yıl dönümü anısına İstiklal Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’i ağırladı.

Timsal Karabekir Milli Mücadele’nin 100. Yıl dönümü anısı kapsamında programlara katılmak için geçtiğimiz Salı günü Burdur’a geldi. Vali Hasan Şıldak, 58.Piyade Alay Komutanı Cenk Babürşah ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamlarında ziyaret eden Timsal Karabekir Tefenni ilçesinde düzenlenen programa da katıldı.

Yeşiltepe Şehitliği’ne Milli Mücadele Öncüleri Kitabesi konuldu

Milli mücadelenin 100. Yıl dönümü programları kapsamında Yeşiltepe Şehitlik Anıtı Milli Mücadele Öncüleri Kitabesi açılışı Milli mücadelenin önemli kahramanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’in katılımlarıyla açıldı.

Yeşiltepe şehitlik anıtında gerçekleşen açılışa Burdur Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Burdur Muharip Gaziler Derneği başkanı Hasan Okyar, Türk Ocakları Başkanı Himmet Büke, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, kurum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kitabelerde Burdur Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin Kurucuları ve Üyeleri ile Müdafaa-i Hukuk Kadınlar Cemiyeti kurucuları ve üyelerinin isimleri ile Heyeti Milliye Üyelerini yemini yer aldı.

Milli Mücadelenin 100’üncü yılı sebebiyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Türk Ocakları Burdur Şube Başkanı Dr. Himmet Büke “Burdur’da Milli Mücadele hareketini başlatanlar, öncü olanlar var. Burada Burdur Müdafaa-ii Hukuk cemiyetini kuranlar, Heyet-i Milliye azaları ve Türkiye’de o dönem nadir olarak bulunan Burdur Müdafai Hukuk Kadınlar Cemiyeti üyelerinin isimleri bulunan kitabelerini buraya koyuyoruz. Biz Türk Ocakları Yönetimi olarak, buraya Yeşiltepe Şehitleri anıtını ziyarete gelenlerin Burdur Heyeti Milliye’nin mümtaz şahsiyetlerinin en azından ismini anmaları için böyle bir şey düşündük.Burdur’da bir Milli Mücadele ruhunun var olduğunu anlatmaya çalıştık. Türk Ocakları olarak mutluyuz, bahtiyarız” dedi.

Program saat 20.00’da Burdur Öğretmenevi Konferans Salonunda yapılan “Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’in gözünden Milli Mücadele” söyleşisi ile son buldu.

Timsal Karabekir ” Amerika’nın yaptığı soytarılık hepimizi sinirlendiriyor”

Milli Mücadelenin 100’üncü yılı sebebiyle Türk Ocakları Burdur Şubesi tarafından ‘Kazım Karabekir Paşa’nın Kızı Timsal Karabekir’in gözünden Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı’ adlı konferans düzenlendi. Öğretmenevi Salonu’nda düzenlenen Konferansta konuşan Karabekir, “Amerika’nın yaptığı soytarılık hepimizi sinirlendiriyor” dedi.

Konferansın açılında konuşan Türk Ocakları Burdur Şube Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Himmet Büke, “107 yıldır Türk Ocakları devletin ve milletin çizgisinden bir santim bile hiçbir zaman, bir an bile ayrılmamış, her zaman devletin ve milletin âli menfaatlerine yönelirse o yönde hareket etmiş, o yönde tutum ve tavır sergilemiştir” dedi.

ABD Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıyan tasarıyı kabul etmesinden bahseden Timsal Karabekir, “Amerika’nın yaptığı soytarılık hepimizi sinirlendiriyor“ dedi.

Ermenilerin yaptıklarının Kazım Karabekir tarafından hazırlanan Alaca Raporunda yer aldığını ifade eden Karabekir, Alaca diye internetten araştırırsanız ve yüreğinizde yeterse sonuna kadar okuyun. Fecaat ki Türk halkının ne yaşadığını, Ermenilerini o memedeki süngülenen evlatların ciğerlerinin ve yüreklerinin duvara asıldığı o ıstıraplı günler. General Harbord “Erzurum’a gittim olayı yerinde inceledim, esas yok edilmeye çalışılmış olanlar öz yurtlarında Türklerdir. Türkler Ermenilere kötü davranmamıştır. Bugün Amerikan arşivlerinde bu satırlar olmasına rağmen Amerika’nın yaptığı soytarılık hepimizi sinirlendiriyor” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Timsal, Karabekir’in, gözünden;, ‘MİLLİ, MÜCADELE’,
Yorumlar
Haber Yazılımı