Haber Detayı
05 Ocak 2022 - Çarşamba 16:57
 
Tefenni'de Marketlere sıkı denetim
Tefenni'de Marketlere sıkı denetim
- Haberi
Tefenni'de Marketlere sıkı denetim

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, ilçe marketlerindeki haftalık fiyat verilerini paylaşacağını duyurmuştu ve ilk hafta verilerini paylaştı.

Son günlerde piyasalarda yaşanan fiyat değişiklikleri Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz tarafından yakından takip ediliyor.

Başkan Ümit Alagöz, özellikle temel gıda ürünlerinin ilçedeki marketlerde fiyatlarını her hafta salı günü paylaşacağını söyledi.

Alagöz, ‘’ bazı Tekel bayilerinin daha yüksek rakamlara satma arzusu ile işyerlerini açmamaları da Belediyemizce yakından takip edilmiştir. 10 yıllık müşterisini bir seferlik daha fazla kazanma arzusu ile mağdur eden bu zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Haddizatında gerekli duyulması halinde Belediyemizce her sektörde düşük fiyatlı satışlar yapabileceğimizin de bilinmesini istiyorum. Saygılarımla’’ dedi.

İLÇEDEKİ TÜM MARKETLERİN FİYATLARINI TEK TEK PAYLAŞTI

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, market ismi ve marka vermeden ilçedeki tüm fiyatların listesini paylaştı. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta içinde verilen fiyat farkını gösteren listede, marketlerin yaptığı zamlar ve indirimler renklerle belirtildi. Esnafların ‘’ticarette kâr-zarar iç içedir’’ deyimini anlaması için bu yönteme başvurduklarını ifade eden Başkan Alagöz paylaşımında, ‘’Söz verdiğimiz gibi bugün ki rakamları sizinle paylaşacağım. Bu hafta yaptığım paylaşımlarda market ismi ve marka vermeyeceğiz. Önümüzdeki hafta aynı miktar ve aynı markalar arasında ki fiyat farklarını ortaya koyarak tüm detaylar verilecektir. Maksadımız birilerini afişe etmek veya reklamını yapmak değildir. Lakin bazı esnaflarımızın ticarette Kâr-Zarar iç içedir deyimini anlamasıdır. Nasıl ki bir akaryakıt istasyonu veya bir tüp bayii fiyat indirimi geldiğinde zararına bile satış yapıyorsa aynı mantık diğer ürünlerde de geçerli olmalıdır. Saygılarımla’’ ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tefenni'de, Marketlere, sıkı, denetim,
Yorumlar
Haber Yazılımı