Haber Detayı
03 Kasım 2022 - Perşembe 12:33
 
SUYA YIL SONU İNDİRİMİ: TONU 4.5TL’YE SABİTLENDİ
SUYA YIL SONU İNDİRİMİ: TONU 4.5TL’YE SABİTLENDİ
- Haberi
SUYA YIL SONU İNDİRİMİ: TONU 4.5TL’YE SABİTLENDİ

Burdur Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısı için bugün toplandı. Mecliste alınan kararla kış aylarında su indirimi onaylandı. Oy birliği ile geçen gündem maddesi sonucunda su ücretleri mesken tarifesinin 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren kademesiz olarak tonunun 4.5 TL olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Burdur Belediye Meclisi kasım ayı toplantısı yapıldı. 11 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ek gündem maddesi olarak meclise sunulan “2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunu 97.maddesi gereğince Belediye Başkanlığımızca sunulan hizmetlerden olan su ücretleri mesken tarifesinin 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren kademesiz olarak tonunun 4.5 TL olarak uygulanması hususu” gündeme alınarak görüşüldü.

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

“YIL SONU JESTİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz şunları söyledi;

“Bugün meclis üyelerimizle birlikte Kasım ayı meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Artan ekonomik girdileri doğalgaz fiyatlarını ve elektrik fiyatlarını konuştuk. Su indirimini de meclisimiz olumlu buldu. Geçen yıl kademeli olarak sürdürülen tarife bu yıl ton başına 4,5 TL olarak sabitlendi. Aldığımız kararlardan dolayı tüm Meclis üyelerimize teşekkür ediyor, alınan tüm kararların Burdur’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Kış aylarında bağ, bahçe sulaması olmadığı için kademeli uygulamanın daha çok normal tüketimde ve gerçek tüketimde vatandaşımıza fazla maliyette olması bir de ekonomik şartların insanımızı zorlarken belediyemizden bir özveri bekliyorsa şayet böyle bir şeyi yıl sonu jesti olarak vatandaşımıza yapalım istedik. Kış aylarında su tüketimi anlamlı bir şekilde azalıyor ve bu şekilde değerlendirmenin uygun olacağını düşündük. Aslında örtülü bir indirim yaptık. Diğer kademeleri 6 liradan 8 liradan buraya çekerek vatandaşımıza tek tarifeyle tonunu 4.5 lira üzerinden belirledik. İnşallah bu maliyetler bizi götürürse, kurtarırsa hesaplamayı yılbaşında yeniden yapmak zorundayız. Şundan dolayı asgari ücret belirleme komisyonu rakamları belirleyecek. Bizim kasım, aralık ayında belirlediğimiz fiyatlar 3. ayın sonunda maliyetlerin çok gerisine düşebiliyor. Ama biz su tüketiminin insani olarak evde kullanıldığı sürece burada tutmanın uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde de vatandaşımıza bir jest yapalım istedim.”

 

Bir 9 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Kaynak: Editör:
Etiketler: SUYA, YIL, SONU, İNDİRİMİ:, TONU, 4.5TL’YE, SABİTLENDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı