Haber Detayı
20 Eylül 2021 - Pazartesi 15:41
 
Süslü Kadınlar Farkındalık için Pedalladı
PEDALLARIMIZIN İTİCİ GÜCÜNÜ TÜM TOPLUMDA GÖSTERMEK İSTİYORUZ
- Haberi
Süslü Kadınlar Farkındalık için Pedalladı

Burdur’da Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla Süslü Kadınlar Bisiklet Turu düzenlendi.

2013 yılında İzmir’de başlatılan ve Türkiye’den daha sonra dünyada da diğer şehirlerde bisiklete binen kadınlarında dikkatini çeken Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu yıl yaklaşık 30 ülke 150 şehirde eş zamanlı olarak yapıldı.

Burdur Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndan başlayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Mavi Park’ta sona erdi.

“Pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda göstermek istiyoruz”

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Burdur Koordinasyon sorumlusu Saniye Tok, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada; “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir. Ortak dileklerimiz ve isteklerimiz var bizim; kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz binlerce kadın, pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını istiyoruz.” dedi.

Muhammet Fatih Başcı

Kaynak: Editör:
Etiketler: Süslü, Kadınlar, Farkındalık, için, Pedalladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı