Haber Detayı
30 Eylül 2021 - Perşembe 17:25
 
SHKODER ÜNİVERSİTESİ VE MAKÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ
SHKODER ÜNİVERSİTESİ VE MAKÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ
- Haberi
SHKODER ÜNİVERSİTESİ VE MAKÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

Arnavutluk Shkoder Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen törende Arnavutluk Shkoder Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suzana Golemi ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz arasında yapılan iş birliği protokolü ile iki üniversitede bulunan öğretim üyeleri ve öğrenciler arasındaki temasları güçlendirerek sağlanan özel fırsatların yanı sıra öğretim ve araştırma alanlarındaki değişimleri dikkate alarak, akademik iş birliği alanında çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Daha sonra Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Artan Hoxha, Tetova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Shefik Shehu, Elbasan Üniversitesi Rektörü Prof. Skender Topi, Arnavutluk Shkoder Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suzana Golemi, Arnavutluk İsmail Qemali Vlorë Üniversitesi Disiplinlerarası Çalışmalar Direktörü Dr. Eva Cipi, Arnavutluk Mediterranean Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ilir Hebovija ve MAKÜ Fakülte Dekanları ile Senato Odasında gerçekleştirilen toplantıda rektörler ve dekanlar üniversiteleri ve fakülteleri hakkında bilgiler verdiler. Ortak akılla iş birliği çalışmalarının yapılması hakkında konuşmalar yapılan toplantıda fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantı başkanlığını yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptığı konuşmada; “Geçmişte ortak coğrafyayı paylaştığımız bölgelerden bahsediyoruz. Bu ortak noktalarımızı akademik iş birliği ile sürdürmemiz gerekiyor. Bizler ortak iş birliğinin ötesine geçip, somut neler yapabilirizi konuşmalıyız. Mesela öğrenci değişimi, akademisyen değişimi ortak projeler, kongreler yapmalıyız.” dedi.

Toplantı yapılan görüşmelerden sonra yerleşke gezisi ile son buldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SHKODER, ÜNİVERSİTESİ, VE, MAKÜ, ARASINDA, İŞ, BİRLİĞİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı