Haber Detayı
03 Aralık 2019 - Salı 11:33
 
Rektör Korkmaz, Engelli Öğrencilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi
Rektör Korkmaz, Engelli Öğrencilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi
- Haberi
Rektör Korkmaz, Engelli Öğrencilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle MAKÜ Engelsiz Erişim Topluluğu tarafından düzenlenen kahvaltıda engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Taş Oda Konağı’nda düzenlenen kahvaltıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, MAKÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü ve Engelsiz Erişim Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Samet Aşıkkutlu, Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Akın Süzer ile Engelsiz Erişim Topluluğuna üye öğrenciler katıldı.

Kahvaltı sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Mekânsal sorunların çözülmesi konusunda uzunca bir süredir çalışılıyor. Üniversitemiz yükseköğretim kurumları arasında belli bir değeri ifade eden Turuncu Bayrak Ödülü’ne layık görüldü. Ama bu yeterli mi? Değil. Sadece mekânsal ve fiziksel şartları iyileştirmek bu işin küçük bir boyutu çok daha önemli olan kısmı bizim açımızdan zihinsel bakış açımızdır. Hepimiz fiziksel ya da zihinsel yetimizi kaybedebiliriz. Zihinsel olarak neredeyiz diye sormak gerekiyor. Türkiye son yıllarda ciddi mesafeler kat etti.  Şu anda sizin buradaki varlığınız bile tüm toplumu temsil ediyor. Üniversite olarak da biz bu konuya hassas yaklaşıyoruz. Bu anlamda almamız gereken önlem, tamamlamamız gereken eksiklik olarak neyimiz varsa arkadaşlarımız bizlere ilettiklerinde öncelik veriyoruz. Sonuçta üniversitemizin kaynakları ve imkanları hepsi öğrenciler içindir. Engelli öğrencilerimiz ise bu öğrencilerimizin en değerli grubu. Bu konuda ne kadar bilinçli yaklaşırsak sizler de topluma böyle bakacaksınız. Engelli bireyler toplumun dışında kalan değil tam tersi toplumun en değerlisi olduklarını hissetmeleri bizim toplumsal gücümüzü de ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca ise “Üniversitemizin her alanında erişilebilirlik konusunda çalışma içerisindeyiz. Bu amaçla da ciddi bir raporlama işlemi yapıldı. Bu konuda ön fizibilite ile ilk yapılabilirlikler belirlendi. Bununla ilgili önümüzdeki yıl için de çalışmalarımız devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı topluluğa üye öğrencilerin talep ve görüşleri dinlenmesinin ardından son buldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Rektör, Korkmaz,, Engelli, Öğrencilerle, Kahvaltıda, Bir, Araya, Geldi, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı