Haber Detayı
20 Şubat 2021 - Cumartesi 18:13
 
MHP Burdur Ülkücü Şehit Çakıroğlu Anısına Helva Dağıttı
MHP Burdur Ülkücü Şehit Çakıroğlu Anısına Helva Dağıttı
- Haberi
MHP Burdur Ülkücü Şehit Çakıroğlu Anısına Helva Dağıttı

Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Arıkan, “Fırat bayrağı yere düşürmedi, en önde yürüdü, şehadet şerbetini içti” dedi.

Burdur Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vefatının 6’ıncı yıldönümü nedeniyle Burdur Cumhuriyet Meydanında helva dağıtımı yapıldı. Helva Dağıtımı programına MHP İl Başkanı Hikmet Ökte ve Yönetimi, Merkez İlçe başkanı Salih Özparlak ve Yönetimi, MHP Kadın Kolları Nazan Oktay ve Yönetimi, Ülkü Ocakları İl başkanı Abdurrahman Arıkan ve Yönetimi ile Ülkü Ocakları Teşkilatı Başkanları başta olmak üzere partililer ve MHP’de önceki dönemlerde görev alan başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vefatının yıldönümünde rahmetle andıklarını dile getiren Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Arıkan, “20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesinde PKK sempatizanları ile girmiş olduğu mücadelede hakkın rahmetine kavuşan Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anma programı dahilinde MHP İl Kadın Kolları Başkanlığımız ile birlikte Cumhuriyet Meydanında helva dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz silah arkadaşları, cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş başta olmak üzere bu vatan için can vermiş bir cümle vatan evladını, bir cümle şühedayı rahmetle, saygıyla ve dualarla yad ediyorum. Cenabı-ı Allah yaptığımız hayrı hasenatı, izzeti dergahında kabul eylesin inşallah. Fırat Yılmaz Çakıroğlu  şehit olduğunda üniversite başkanıydı. Arkasında bir teşkilat vardı ama Fırat biliyordu ki ülkücü harekette reislik en önde savaşmaktır. Yine Fırat biliyordu ki, ülkücü harekette reislik makam mevki için övünmek değil, hesaba tutulacak vebaldi.  Fırat bayrağı yere düşürmedi, en önde yürüdü, şehadet şerbetini içti. Aslında geçmişte bugüne çok bir şey de değişmedi, geçmişteki vatansız hala vatansız, geçmişteki soysuz hala soysuz, karşılarındaki ülkücü milliyetçi hareket dimdik ayaktadır. Bir de bütün bu olup bitenleri izleyen, tarafsız kalmaya çalışan, can ve mal derdinde, evlat ve mülk derdinde bir güruh vardır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri geldi aklıma ‘his yok, hareket yok, acı yok leş mi kesildin, hayret veriyorsun bana, sen böyle değildin.” Bugün taraf olma günüdür. Bugün bir kutlu sancak altında, ülkü yolunda hem fikir olma günüdür. Ben buradan bir kez daha açık ve net söylüyorum ki Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin göstermiş olduğu hedefe, Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım beyefendinin emrinde ve önderliğinde bir adım geri atmadan yürüyeceğimizi, burada teşkilatım adına taahhütle bulunmak istiyorum. Allah kendilerinden bin kere razı olsun. Anma programımız kapsamında bizi yalnız bırakmayan, MHP İl Başkanlığımıza, Merkez İlçe Başkanlığımıza, İl Kadın Kolları Başkanlığımıza, sendikalarımıza, ülküdaşlarımıza ve vatandaşlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun, ne mutlu Türk’üm diyene” açıklamasında bulundu.


MHP İl Kadın Kolları Nazan Oktay ise, “ Bugün burada toplanmamızın sebebi Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun sene-i devriyesini anmak içindir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, 1 Ocak 1991 Konya Akşehir doğumlu olup, Çakıroğlu ailesinin tek evladıdır. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi iken aynı üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler tarafından çıkan kavgada şehit edilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu neresinden vurulmuş derseniz, vatan için çarpan tertemiz yüreğinden, gençliğinden vurulmuştur.  Ülkücü Şehidimiz ruhu şad, mekanı cennet olsun” diye konuştu.  Program, Kamu-Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın’ın dua etmesi ve koronavirüs tedbirlerine uyularak helva dağıtılması ile sona erdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Burdur, Ülkücü, Şehit, Çakıroğlu, Anısına, Helva, Dağıttı,
Yorumlar
Haber Yazılımı