Haber Detayı
21 Haziran 2021 - Pazartesi 15:10
 
Mehmet Yavaş Pancar Koop. Başkanlığına Adaylığını açıkladı
Mehmet Yavaş Pancar Koop. Başkanlığına Adaylığını açıkladı
- Haberi
Mehmet Yavaş Pancar Koop. Başkanlığına Adaylığını açıkladı

Burdur Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi 25 Haziran 2021 günü iki liste olarak seçime gidiyor.  Bugün İstasyon Çay Bahçesinde yönetimini tanıtmak ve adaylığını açıklamak üzere kalabalık bir muhtar topluluğu ile birlikte basın karşısına geçen Mehmet Yavaş hem neden aday olduğunu, hem de yapacaklarını anlattı. İddialı çıkışlarda bulunan Yavaş, kooperatifin kuruluş amacını ve yapması gerekenleri anlatarak, 4 yılın sonunda başarılı olamazsam helallik ister bırakırım dedi. Listelere ulaşamadık, vermiyorlar diyen Yavaş, seçim ruhuna ve demokrasiye yakışmayacak muameleler ile karşı karşıya olduklarını da hatırlatarak, 2012 yılının listesini zorla aldıklarını, o listede de bulunanların çocuğunun vefat ettiğini söyleyerek seçimlere birkaç gün kalmasın a rağmen pusula rengimiz dahi bize verilmedi dedi. 

“KOOPERATİF SİZİN”

Kooperatifin geçmişini ve kuruluş amacını anlatan Mehmet Yavaş, 1953 yılında Burdur’da kurulan kooperatifin 63 kişi ile başladığını ve bu kişilerin ellerinde bulunan mallarını ve hayvanlarını satarak ortak olduklarını söyledi. Kooperatifin 1994 yılına kadar Şeker Fabrikasına ortak olduğunu da hatırlatan Yavaş, o tarihten sonra Türk Şeker ve Panko Birlik Olarak ayrıldığını söyledi. Kooperatifin şuan için tek görevinin uygun mal bulup satış yapmak olduğunu ifade eden Yavaş, onunda başarılı bir şekilde yürütülmediğini söyledi. Usulsüzlük ile ilgili yapılan çıkışlara şuan için konuşmak yakışık almaz diyen Yavaş, 1 yıldır sahada olduğunu köylüden ve üreticiden sadece yaşatılan mağduriyetleri işittiğini söyledi. 

“ALTYAPIN VAR, ADAY OL”
Gerek siyaset gerekse bulunduğu görevler itibari ile 20 yıldır köylü ve üretici ile iç içe olduğunu söyleyen Yavaş, burada en büyük yol arkadaşlarının muhtarlar olduğunu belirtti. Yavaş, “Bu işi başarabileceğime inananlar tarafından ‘senin alt yapın var, gerekli bilgi birikimine sahipsin’ diyerek aday olmam yönünde yoğun talepler aldım. 1 Yıldır da sahada çalışmalar yapıyorum. Elindekini satıp kooperatifi kuranlar ve ortak olanların ne yazık ki kendi yerinde yabancı olduğunu gördüm” dedi. 

“BECEREMEZSEM BIRAKIRIM”

Adaylığından itibaren türlü zorluklar yaşadığının altını çizen Mehmet Yavaş, “listelere ulaşamadık, hangi kuruma başvurmuşsak muhatap bulamadık. 2012 listesini zorla aldık, onların da çoğu vefat etmiş. Ancak yılmak yok, zorda olsa başaracağız” dedi. 
Şeffaf ve dürüst yönetim vurgusu yapan Mehmet Yavaş, “İyi bir idare ve ortaklarla birlikte hareket anlayışı ile kooperatifi daha güçlü hale getirebiliriz. Artık ortaklarımız ve üyelerimiz kendi yerinde yabancı olmayacak” dedi. 
Muhtarlara seslenen Yavaş, “biz bu işi sizlerle ve ortaklarımızla birlikte yapacağız. Makam ve mevki peşinde değilim. Hiçbir şeye de ihtiyacım yok. Yıllarca köylüye ve muhtarlara hizmet ettim. Beni bilen bilir” dedi. 45 muhtarı karşısında bulan Yavaş, duygulandığını ifade ederek, “yıllarca hizmetinde olduğum muhtarlarımı karşımda görmek beni duygulandırdı. Hizmet için çıktığımız bu yolda sözümü gerine getiremezsem, sizlerden helallik ister bırakırım” diyerek inşallah hep birlikte hizmet edeceğiz dedi.  
Mehmet Yavaş’ın yönetiminde, Yılmaz Baydemir, Erol İlden, Rıza Gökoğlan, Mustafa yılmaz, Ali Bilgiç, Ramazan Akkaya, Sezai Akgün, Mevlüt Yantur ve Hasan Pala bulunuyor. 
Denetim Kurulunda ise Hasan Gedik, Emin Özel, Ali Yılmaz İstanbul, Mehmet Tarrakçı, Ahmet Bülbül ve Hüseyin Gökhan Açık bulunuyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mehmet, Yavaş, Pancar, Koop., Başkanlığına, Adaylığını, açıkladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı