Haber Detayı
04 Eylül 2020 - Cuma 15:35
 
Marcus Aurelius heykeli, yeniden Burdur Arkeoloji Müzesi’nde
Marcus Aurelius heykeli, yeniden Burdur Arkeoloji Müzesi’nde
- Haberi
Marcus Aurelius heykeli, yeniden Burdur Arkeoloji Müzesi’nde

Roma dönemi imparatorlarından Marcus Aurelius’a ait heykel, sergilenmek üzere gönderildiği İstanbul’dan tekrar Burdur Arkeoloji Müzesi’ne getirildi.

Burdur Arkeoloji Müzesi’nden ‘Bir Zamanlar Toroslar’da; Sagalassos’ sergisi için İstanbul’a götürülen, prehistorik çağlarda Anadolu’da yaşadığı kanıtlanan ve Burdur yöresinde kalıntılarına rastlanılan mamut kemiklerinden yapılan Roma imparatorları Marcus Aurelius ve Hadrian’ın anıtsal boyuttaki heykelleri dahil 368 eserden Hadrian Heykeli dışındaki 367’si, sergi süresinin ardından yeniden Burdur Arkeoloji Müzesi’ne getirildi.

27 Kasım 2019 – 18 Mart 2020 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belçika KU Leuven Üniversitesi’nin desteklediği Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi işbirliğiyle hazırlan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, ev sahipliğinde açılan “Bir Zamanlar Toroslar’da; Sagalassos” sergisi için Burdur Arkeoloji Müzesi’nden 368 eser sergilenmek üzere İstanbul’a götürülmüştü.

İstanbul’da çok kısa bir sürede 80.000 kişinin ziyaret ettiği 368 eserin bulunduğu “Bir Zamanlar Toroslar’da; Sagalassos” sergisi koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında geçici süreyle kapandı. Kapalı olduğu süre zarfında ise dijital uygulamalar sayesinde ‘360 derece Sagalassos Sergisi Online Ziyaret’ ile sanatseverler ile buluştu. Sergiyi sanal tur ile 40.000 kişi ziyaret ederken 45.000 kişide link adresini tıkladı.

Yoğun ilgi nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğinde söz konusu sergi 08 Haziran 2020 tarihinde kapılarını tekrar ziyaretçilere açarak 23 Ağustos 2020 tarihine kadar Yapı Kredi Kültür Sanat’ta ziyaretçilerini kabul etti.

Sürenin tamamlanmasının ardından tarihi eserler, kamyonlarla Burdur Arkeoloji Müzesi’ndeki yerlerine getirilerek, yeniden sergilenmeye başlandı.

-Muhammet Fatih Başcı

  

Kaynak: Editör:
Etiketler: Marcus, Aurelius, heykeli,, yeniden, Burdur, Arkeoloji, Müzesi’nde,
Yorumlar
Haber Yazılımı