Haber Detayı
02 Aralık 2019 - Pazartesi 12:26
 
MAKÜ, Uluslararası Genç Araştırmacılar Öğrenci Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı
MAKÜ, Uluslararası Genç Araştırmacılar Öğrenci Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı
- Haberi
MAKÜ, Uluslararası Genç Araştırmacılar Öğrenci Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) önemli bir bilimsel organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Genç Araştırmacılar Öğrenci Kongresi MAKÜ Lavanta Tepesi Hoteli’nde gerçekleştirildi.

25 ayrı üniversiteden yaklaşık 400 lisans-lisansüstü öğrencinin katıldığı kongrede Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar ve Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile çok sayıda öğretim üyesi de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, MAKÜ Müzik Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. Esra Dalkıran yönetiminde hazırlanan müzik dinletisi ve MAKÜ Bucak Sağlık Yüksekokulu Halkoyunları Topluluğu tarafından hazırlanan dans gösteri ile devam etti.

Daha sonra Kongre Başkanı Gülcihan Aybike Dilek tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Dilek yaptığı konuşmada ‘Gençliğin enerjisi ve başarma yönündeki mutlak azmiyle yöneticilerimizin bitmek bilmeyen enerji ve projeleri sayesinde üniversitemiz gelişimini hızlı bir şekilde sürdürerek bugünlere ulaştı. Öğrenci odaklı bakış açısı tüm üniversitemize yayılmış durumdadır. Akif’in ismini yaşatan böylesi güzide bir üniversitenin bir parçası olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duymaktayım. Kongremize emeği geçenlere tek tek teşekkür ediyorum. Gençler olarak geleceğe umutla bakıyor ve neler başarabileceğimizi biliyoruz. Öğrenci odaklı bir üniversitede böylesi bir kongrenin yapılması da çok anlamlıdır. Her zaman destekleriyle yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz, Ankara’da katılması gereken acil bir toplantı olduğu için aramızda bulunamamaktadır. Kendisine desteklerinden, sizlere de katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar ise bilimsel gelişmeye vurgu yaparak “Çağın gerektirdikleriyle donanmak çok önemli. Üniversitemizin ismini aldığı Mehmet Akif Ersoy da bu anlamda gençlere yol gösteriyor, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gençlere çok önem veriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu memleketi gençlere emanet ediyor. Varlığımızı sürdürmemiz için bulunduğumuz bilim çağına ayak uydurmamız gerekiyor. Bilime önem verdiğimiz zaman, bilimi teknolojiye dönüştürdüğümüz zaman dünyada hâkim güçlerden biri haline gelmişiz. Ama biraz geri durduğumuzda ise çağı yakalamada yavaş kalmışız. 7 cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’ndan Anadolu’da kalan bir millet olmuşuz. Ne yapmamız gerekir? En gencinden en yaşlısına kadar bilgi çağında bilgi üretmek için azami gayret göstermemiz gerekir. Bilgiye sahip olan varlığını sürdürmekte ve diğer uluslar gibi toplum refahını artırmakla ön plana çıkmaktadır. Şu an gördüğüm tablo, siz genç araştırmacıların gerçekleştirdiği kongre bizlere gurur veriyor. O yüzden bu kongreyi düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum.” vurgusunu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından farklı salonlarda sunumlara geçildi.

2 gün sürecek ve 350 bildirinin sunulacağı I. Uluslararası Genç Araştırmacılar Öğrenci Kongresi’nde öğrenciler hem çalışmalarını sunma imkânı hem de kongre bünyesinde yer alan çeşitli paneller ile kişisel gelişimlerini 2 gün boyunca geliştirme imkanı bulacaklar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MAKÜ,, Uluslararası, Genç, Araştırmacılar, Öğrenci, Kongresi’ne, Ev, Sahipliği, Yaptı, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı