İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Haber Detayı
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 21:54
 
MAKÜ’DEN YENİ BİR TAT: ‘LAVANTALI ÇİKOLATA’
MAKÜ’DEN YENİ BİR TAT: ‘LAVANTALI ÇİKOLATA’
- Haberi
MAKÜ’DEN YENİ BİR TAT: ‘LAVANTALI ÇİKOLATA’

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) birçok alanda hayata geçirdiği projeler kapsamında ürettiği süt ve süt ürünlerinin yanı sıra lezzetinden söz ettirecek yeni bir tat ile kentine ve bölgesine yeni bir marka kazandıracak.

MAKÜ bünyesinde gerçekleştirilen ürün geliştirme çalışmalarına lavanta aromalı çikolata da eklendi. MAKÜ Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanları tarafından lavantalı çikolata üretimi yapıldı.

Meslek Yüksekokulu bahçesinde yetiştirilen lavantalardan elde edilen esansın çikolatayla buluşturulması ile elde edilen tat ile yöresel bir lezzet olarak lavantanın ön plana çıkarılması amaçlandı.

Göller Yöresi’ne özgü bir ürün olan lavanta ile farklı reçeteler üzerinde birçok reçete denendi. Hiçbir katkı maddesi kullanılmayan lavantalı çikolatanın ilk tadımını ise Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptı.

Bu kapsamda Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mert Gürlek, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Uğur Tozkoparan ve Öğr. Gör. Ali Elibol ve çikolatayı geliştiren Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Anıl Örnek, Öğr. Gör. Engin Pulluk ve Öğr. Gör. Enver Serbest, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaret sırasında lavantalı çikolatadan tadım yapan Rektör Korkmaz, lezzeti uzun süre damakta kalan çikolatayı çok beğendi ve emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür etti.

Ziyaret, lavantalı çikolata ile ilgili çalışmalar ve sonraki süreç hakkında bilgilerin aktarılmasının ardından son buldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MAKÜ’DEN, YENİ, BİR, TAT:, ‘LAVANTALI, ÇİKOLATA’,
Yorumlar
Haber Yazılımı