Haber Detayı
11 Ocak 2022 - Salı 16:14
 
MADALYA AVCISI GÖKÇE GÖZÜNÜ ZİRVEYE DİKTİ
MADALYA AVCISI GÖKÇE GÖZÜNÜ ZİRVEYE DİKTİ
- Haberi
MADALYA AVCISI GÖKÇE GÖZÜNÜ ZİRVEYE DİKTİ

BURDUR’da televizyonde izleyip merak ettiği kick boks sporuna başladığında babasının sakatlanır endişesiyle karşı çıktığı Gökçe Nur Tarhan (22), 6 yılda 3 Türkiye birinciliği, 6 Türkiye ikinciliği, 5 Türkiye üçüncülüğü, Avrupa ile dünya kupası şampiyonasında ikincilik ve üçüncülük madalyası kazandı. Başarılarıyla gururlandırdığı babası en büyük destekçisi olan Tarhan, onlarca madalyası arasında eksik kalan dünya şampiyonluğunu kazanmak için antrenmana devam ediyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gökçe Nur Tarhan (22) ortaokul öğrencisiyken okulun hentbol takımında yer aldı. Televizyondan izlediği kick boks maçlarından etkilenen Tarhan, bu sporu yapmaya karar verdi. Merak ettiği kickboks antrenmanlarına katılan Tarhan, antrenör Deniz Sögü Koç ile çalışmalara başladı. Gökçe Nur Tarhan 6 yıl önce başladığı kick boks sporunda ilk yılında Türkiye üçüncüsü oldu. Daha sonra katıldığı tüm turnuvalardan madalya ile dönen Tarhan 2019 yılında İtalya’nın Rimini kentinde yapılan Best Fihgter Dünya Kick Boks Kupası’nda ay yıldızlı formayı giydi. Turnuvada 70 kilo K-1 kategorisinde dünya ikincisi olan Tarhan, 16-19 Eylül 2021’de Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılan Kick Boks Dünya Kupası’nda artı 70 kilo K1 kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu.

Tarhan, 6 yılda kick boks turnuvalarında 3 Türkiye birinciliği, 6 Türkiye ikinciliği 5 Türkiye üçüncülüğü kürsüsüne çıktı. Gökçe, 2018 yılında Avrupa Kupası Şampiyonası’nda ikinci, 2019 ve 2021 yıllarındaki şampiyonalarda da üçüncülük elde etti. Tarhan, onlarca madalyası arasında eksik kalan dünya şampiyonluğu madalyasını kazanmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kick boks sporuna merakla başladığını anlatan Tarhan, “Televizyonda kick boks ve boks maçlarını izliyordum. Liseye başladığımda kick boks sporuna başladım. İlk yıl Türkiye üçüncüsü oldum. Şimdiye kadar gittiğim turnuvalardan derecesiz dönmedim. Türkiye şampiyonluklarım var. Türkiye ikinciliklerim var. Dünya ikincisi oldum geçen yıl da dünya üçüncülüğünü kazandım. Hedefim dünya kupasında altın madalya kazanmak. Üniversiteden mezun olduktan sonra da kendim gibi başarılı sporcular yetiştiren antrenör olmak istiyorum” diye konuştu.

Gökçe Nur Tarhan’ın başarısıyla gurur duyan babası Erol Tarhan (56) kızının sakatlık yaşar korkusuyla kick boks sporu yapmasına ilk zamanlar karşı çıktığından bahsetti. Gökçe’nin madalya kazandıktan sonra yaşadığı mutluluğundan dolayı kızına her zaman destek olduğunu anlatan Erol Tarhan, “Gökçe bu sporda başarılı oldu. Başarısından gurur duyuyorum. Daha önce niye göndermedim diye üzüldüm. Burdur’un gururu oldu” dedi

Kick Boks Burdur İl Temsilcisi ve antrenör Deniz Sögü Koç ise sporcusu ile ilk tanışmasını şu sözlerle anlattı:
“Stadyumun bahçesinde güvenlik görevlisi arkadaşımla konuşurken karşıdan Gökçe’nin geldiğini gördüm. Baktım ‘keşke benim sporcum olsa’ diye düşündüm. Gökçe bize doğru geldi ve beni tanımadağı için ‘Deniz Hoca’yı görecektim’ dedi. Bu şekilde tanıştık. Ertesi gün geldi antrenmanlara başladık. 6 yıl oldu. O günden bu yana Gökçe başarıyla devam ediyor.”

 

Gundemburdur.com / Mesut MADAN

Kaynak: Editör:
Etiketler: MADALYA, AVCISI, GÖKÇE, GÖZÜNÜ, ZİRVEYE, DİKTİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı