Haber Detayı
02 Ağustos 2021 - Pazartesi 16:19
 
KUNDAKÇILARA DİKKAT EDİN, ŞÜPHELİ ARAÇ VE ŞAHISLARI BİLDİRİN!
KUNDAKÇILARA DİKKAT EDİN, ŞÜPHELİ ARAÇ VE ŞAHISLARI BİLDİRİN!
- Haberi
KUNDAKÇILARA DİKKAT EDİN, ŞÜPHELİ ARAÇ VE ŞAHISLARI BİLDİRİN!

Kundakçılara yönelik köy muhtarlarına çağrıda bulunan Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, “Çamlık, Elsazı, Dutalan, Karacaören, Çobanpınar, Kargı muhtarları ilan edelim, gençlerimiz halkımız çevreyi gozetlesin, uyanık olsun şüpheli durum kişi görünürse haberimiz olsun” dedi


Isparta’nın Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Isparta’ya bağlı Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere müdahale için bölgeye ekipler sevk edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

RÜZGARIN ETKİSİYLE HIZLA BÜYÜYOR
Isparta Sütçüler Çandır Mevkiinde bugün saat 11.30 sıralarında yangın meydana geldi.  Çıkan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyürken, havadan ve karadan müdahaleler de sürüyor. Bölgeden gelen haberlere göre yangın Şeyhler Köyü’ne doğru ilerliyor. Vatandaşlardan evlerini tahliye etmeleri istendi.  Evlerinde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını alan köylüler, evlerini tahliye etmeye başladı.
KUNDAKÇILARA DİKKAT!
Isparta’da rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Burdur halkını da endişelendirdi. Edinilen bilgilere göre, çevrede kundakçıların olduğu bilgisi gelirken olası bir duruma karşı Bucak ilçesine bağlı Elsazı, Kocaaliler ve yakın bölgede yaşayan vatandaşlara başta olmak üzere tüm Burdur halkının dikkatli olması istendi. Bölgede yaşayan vatandaşların olası bir yangına karşı su depolarını doldurması rica olunur.
MÜDÜR ERSOY, KÖY MUHTARLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU
Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, Sütçüler ilçesi Yazılı kanyon bölgesinde çıkan orman yangının rüzgarın etkisi ile genişlediğini olası yangın ve kundaklamalara karşı köy muhtarlarının ve köy halkının uyanık olmasını istedi. Müdür Ersoy sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda, “Muhtarlarım, Çandır’da yangın büyük özellikle Dereboğazı havzasındaki köylerimiz, Çamlık, Elsazı, Dutalan, Karacaören, Çobanpınar, Kargı muhtarları ilan edelim, gençlerimiz halkımız çevreyi gözetlesin, uyanık olsun. Şüpheli durum kişi görünürse haberimiz olsun” paylaşımında bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KUNDAKÇILARA, DİKKAT, EDİN,, ŞÜPHELİ, ARAÇ, VE, ŞAHISLARI, BİLDİRİN!,
Yorumlar
Haber Yazılımı