Haber Detayı
06 Ocak 2021 - Çarşamba 21:58
 
Komisyona seçilen AK Partili Meclis Üyeleri İstifa Etti
Komisyona seçilen AK Partili Meclis Üyeleri İstifa Etti
- Haberi
Komisyona seçilen AK Partili Meclis Üyeleri İstifa Etti

Burdur Belediyesi 2021 yılının ilk Meclis toplantısını bugün Sultandere Hizmet Kampüsünde gerçekleştirdi.

Belediye Meclisi 21 maddenin görüşüldüğü toplantıda pandemi nedeniyle zor durumda kalan toplu taşıma esnafı ( C,M,S, T,  plaka sahibi) başta olmak üzere ayrıca Belediye kiracılarılarını kapsayan ve pazarda tuhafiye esnafını içeren destekler konusunda oy birliği ile karar aldı. Belediye Meclisi ayrıca bazı komisyonlara da üye seçimi yaptı. 

Tedavi süresinde 2 toplantıya başkanlık edemeyen  Başkan Ali Orkun Ercengiz yeni yılın ilk toplantısında belediye meclisinde yerini aldı. 

İyilik ve sağlık dilekleri ile toplantıya başlayan Başkan Ercengiz alınan kararların Burdur'a hayırlı olmasını temenni etti. 

Toplantı gündem maddeleri arasında yer alan denetim kurulu üyesi seçimlerinde 3 veya 5 olan komisyon sayısı oy birliği ile 5'e çıkarıldı. 

Kapalı usül ile gerçekleşen komisyon üyelikleri seçiminde CHP grubundan Arif Pak, Durmuş Turgut ve Çağan Türkan ile Ak Parti grubundan Hamit Gören ile Samet Güneş yapılan oylamada denetim kurulu üyeliklerine seçildi. 

Ayrıca seçim gerçekleşmesini takiben AK Parti grubundan bu iki ismi takip eden en çok oyu alan Cihat Çavuşoğlu ve Fatima Küçükkaplan toplantıya ara verilmesini talep etti. 

Seçimin ardından ara isteyen AK Parti Grubundan, aranın ardından üyeliklere seçilen Hamit Gören ve Samet Güneş komisyon üyeliklerinden istifa dilekçelerini meclis başkanlığına sundu. 

2019 Belediye Başkanlığı seçimlerinde Başkan Adayı Deniz Kurt'un kontenjanından meclis üyesi seçilen iki ismin aradan sonra istifa etmesi akıllara soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ak Parti İl Kongresinde tedavisi nedeniyle kongreye katılamayan Deniz Kurt'un mesajı kongrede okunmamış, bu durum siyasi kulislerde de dile getirilmişti. 

Toplantı sonrasında Cihat Çavuşoğlu'nun CHP Meclis Üyesilerine hitaben "bizim belirlediğimiz adaylar seçilmediği sürece sizin seçtirdikleriniz istifa edecek" söylemi de dikkatlerden kaçmadı. 

Belediye Meclis kararları Valiliğe gönderilmesini takiben denetim komisyonuna seçilen iki ismin ise istifaları netlik kazanarak,  belediye meclisi önümüzdeki gündeminde yeni üyelerin seçimini yerine getirecek. 

Başkan Ercengiz'in şeffaflık vurgusu ile her platformda dile getirdiği denetlenebilirlik olgusunda, bir yıllık Belediye faaliyetlerini denetleyecek kurulda olacak diğer 2 ismin kim olacağı önümüzdeki mecliste ortaya çıkacak. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Komisyona, seçilen, AK, Partili, Meclis, Üyeleri, İstifa, Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı