Haber Detayı
11 Eylül 2020 - Cuma 17:46
 
“HES KODU” OLMAYAN MAKÜ’YE GİREMEYECEK
“HES KODU” OLMAYAN MAKÜ’YE GİREMEYECEK
- Haberi
“HES KODU” OLMAYAN MAKÜ’YE GİREMEYECEK

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü’nden oldukça önemli bir açıklama geldi. Artık Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) binalarına HES Kodu ile giriş yapılacak. HES (Hayat Eve Sığar) kodu olmayan ziyaretçiler Üniversiteye alınmayacak.
 
Koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında hemen hemen her yerde alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile salgın döneminde riskleri en aza indirmek, güvenli bir yerleşke ortamı sunmak için Üniversite binalarına HES kodu ile giriş yapılacağını açıkladı.
 
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan HES Kodu açıklaması şöyle; “Kovid-19 pandemisi nedeniyle alınan sağlık tedbirleri gereği olası riskleri en aza indirmek ve güvenli bir yerleşke ortamı sunmak için üniversitemize ait binalara HES kodu ile giriş yapılacaktır.”
 
HES Kodu nasıl alınır?
 
Hayat Eve Sığar Uygulaması ile
-Hayat Eve Sığar Uygulaması üzerinden  HES Kodu İşlemleri bölümüne giriniz. HES Kodu oluştur butonuna tıklayınız ve kod kullanım süresini seçerek kod oluşturabilirsiniz.
SMS ile
-HES yazıp arada boşluk bırakarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi  (gün sayısı) yazınız ve 2023’e SMS atınız.
e-Devlet Uygulaması ile
– Mobil veya web sitesi (turkiye.gov.tr.) üzerinden e-Devlet sistemine ve arama kısmına  HES kodu üret yazınız. Karşınıza çıkan sayfadan kodunuzu üretebilirsiniz.
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: “HES, KODU”, OLMAYAN, MAKÜ’YE, GİREMEYECEK,
Yorumlar
Haber Yazılımı