İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Haber Detayı
21 Nisan 2022 - Perşembe 11:11
 
HEM ÇOCUKLARI EĞLENDİRİYORLAR, HEM DE UYGULAMALI SINAV OLUYORLAR
HEM ÇOCUKLARI EĞLENDİRİYORLAR, HEM DE UYGULAMALI SINAV OLUYORLAR
- Haberi
HEM ÇOCUKLARI EĞLENDİRİYORLAR, HEM DE UYGULAMALI SINAV OLUYORLAR

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kent merkezindeki ilkokul öğrencilerini hem eğlendiriyor hem de uygulamalı sınav oluyorlar.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğtiim Fakültesi son sınıf öğrencileri Doç.Dr. Kenan Demir yönetiminde bir hafta sürreyle kent merkezindeki ilkokullara giderek Öğretim İlke ve Yöntemleri Dersi ile Drama derslerinde öğrendiklerini öğrencilerle uygulamalı olarak yapıyorlar.
Makü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Kenan Demir, uygulamanın amacının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımızı eğlendirmek, aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.
Demir; bu amaçla Burdur merkezde 7 ilkokulda yaklaşık 2950 öğrenci ile bir hafta boyunca çalışmalar yapacağız. Bu çalışma aynı zamanda öğretmen adayı öğrencilerimizin vize sınavı yerine geçecek. Uygulamalı bir sınav. Öğretim İlke ve Yöntemleri dersini bu şekilde yapıyoruz. Arkadaşlarımız dönem boyu çalıştılar ve hazır hale geldikten sonra uygulama yapıyorlar. Öğrencilerimiz hem Öğretim İlke ve Yöntemleri hem de de Drama derslerini alıp bu derslerde öğrendiklerini alanda uygulamaya çalışıyorlar. Kendilerini kayıt altına alıp, izleyip, ‘nasıl yapmamız gerekiyordu, hareketlerimiz nasıl daha iyi olur, çocuklarla nasıl daha iyi iletişim kurarız hangi tekniği nasıl kullanabiliriz, bunu kendi üzerlerinden görmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Oyunun insanların her döneminde ihtiyacı olduğu bir materyal olduğunu söyleyen USO İlkokulu Müdürü Nuri Düden ise ” Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokulların işbirliği halinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Doç.Dr. Kenan Demir hocamın başkanlığında 20 Üniversite öğrencisinin katılımı ile 7 okul ve 2950 öğrenciyi kapsayan bir etkinlik. Oyun insanların her dönemde ihtiyacı olduğu bir materyal. Çocukluğunu yaşamayan insanlar 70 yaşına da gelseler mutlaka o çocukluklarını yaşamak isterler. Biz de çocuklarımızı oyunla eğitimi birleştirerek, oynayarak eğitilmelerini, öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu konuda bize destek veren Makü Rektörü Adem Korkmaz’a, Eğitim Fakültesi Dekanına, Doç. Dr. Kenan Demir ve öğrencilerimize teşekkürlerimiz sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HEM, ÇOCUKLARI, EĞLENDİRİYORLAR,, HEM, DE, UYGULAMALI, SINAV, OLUYORLAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı