Haber Detayı
02 Haziran 2021 - Çarşamba 11:39
 
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sipahi; Hibe destekleri şartsız verilmeli
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sipahi; Hibe destekleri şartsız verilmeli
- Haberi
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sipahi; Hibe destekleri şartsız verilmeli

Yaklaşık 15 aydır esnaf ve sanatkarların pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için atılan adımların önemine dikkat çeken Esnaf Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, desteklerin artırılması gerektiğinin altını çizdi.
Esnafa sağlanacak olan ilk gruba 5 bin lira, ikinci gruba da 3 bin lira hibe desteği ödemesinin şartsız olarak verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hibe desteği programıyla esnafların 1. Grup ve 2. Grup olarak ayrıldığını açıklamıştı.

1. Grup ve 2. Grupta bulunan esnafları açıklayan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk gruba 5 bin lira, ikinci gruba da 3 bin lira hibe desteği ödemesi yapılacağını açıklamıştı. 1. grupta kıraathane, kahve, internet kafeler, pastaneler vb. Işletmeler bulunuyor. Sayıları 253 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi alacak 2. grupta da onarım, bakım, müzisyen, seyyar satıcılar, oyuncak, oto yıkamacılar, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, bakırcılar, camcılar, tuhafiyeciler, ayakkabılar, kurs işletmecileri yer alıyor. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden faydalanan terziler ve lokantacılar da dahil edildi. Bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yer alıyor.

Covid-19 sebebiyle son alınan tedbirler ve verilen desteklerin artırılması için talepte bulunduklarını ileten Başkan Sipahi açıklamasında;

“Verilen destekler için öncelikle teşekkür ediyoruz. Ancak daha önceden alınan kredi borçları ile birlikte Sosyal Güvenlik ve vergi yapılandırmalarında gerekli ödemeler yapılamadığı için binlerce esnafımız bu konuda yeni bir adım atılmasını beklemektedir. Bunun için de kredi, vergi ve sosyal güvenlik yapılandırmalarına ilişkin borçlar yeniden ve faizsiz olarak yapılandırılmalıdır. Ayrıca lokanta, restoran, pazar yerleri, zincir marketlerin haksız rekabetinin önlenmesi ve yanı sıra yüzde 50 kapasite ile çalışan ulaştırma sektörüne KDV ve ÖTV’den arındırılmış ticari akaryakıt desteği yapılması yönünde taleplerimiz var.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Esnaf, Odaları, Birliği, Başkanı, Sipahi;, Hibe, destekleri, şartsız, verilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı