Haber Detayı
16 Temmuz 2020 - Perşembe 12:10
 
ERCENGİZ “BU HAİNLERLE BİRLİKTE HAREKET EDENLER, KOL KANAT GERENLER, MUTLAKA BİR GÜN TÜRK ADALETİ VE AZİZ TÜRK MİLLETİ ÖNÜNDE MUTLAKA HESAP VERECEKTİR”
ERCENGİZ “BU HAİNLERLE BİRLİKTE HAREKET EDENLER, KOL KANAT GERENLER, MUTLAKA BİR GÜN TÜRK ADALETİ VE AZİZ TÜRK MİLLETİ ÖNÜNDE MUTLAKA HESAP VERECEKTİR”
- Haberi
ERCENGİZ “BU HAİNLERLE BİRLİKTE HAREKET EDENLER, KOL KANAT GERENLER, MUTLAKA BİR GÜN TÜRK ADALETİ VE AZİZ TÜRK MİLLETİ ÖNÜNDE MUTLAKA HESAP VERECEKTİR”

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 15 Temmuz 2020 günü akşam Burdur Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programında yaptığı konuşmada; “Bizler Anadolu topraklarına ilk ayak bastığımız günden itibaren, bu topraklar üzerinde gözü olan tüm diş güçlerin, iş birlikçi ortaklarına tarih boyunca gereken ders her fırsatta verilmiştir.
Bunlardan en büyüğü olan Kurtuluş SavaşI Mücadelesi'nde yedi düvele karşı savaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte aziz milletin ta kendisidir. "Vatan mevzu bahis ise gerisi teferruattır." diyebilecek kadar canından vazgeçen bu milletin evlatları olan bizler, ne zaman vatan toprağının bir karışına göz diken olsa, canımızı, kanımızı tüm varlığımızı vermekten bir an bile şüphe duymaz farklılıklarımız ne olursa olsun, bu vatan topraklarını savunmak için bir araya gelip kol kola girmekten çekinmeyiz. Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesine yönelik FETÖ mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişi minin bozguna uğratılmasının ve dolayısıyla tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin yıldönümündür. Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözleriyle neredeyse tam 100 yıl önce Ulu Önder Atatürk'ün uyarılarına rağmen, cumhuriyet tarihinin en kanlı eylemlerini gerçekleştirmek üzere olan bu hain örgüt, devletin tüm kadrolarına sızmış ve süreç içerisinde devleti ele geçirmeye çalışmış ve bunun için gözünü kırpmadan milletimize kurşun sıkabilmiştir. Ele geçirilen hainler hesap vermeye başladığı gibi; bu hainlerle birlikte hareket edenler, kol kanat gerenler, mutlaka bir gün Türk adaleti ve aziz Türk Milleti önünde mutlaka hesap verecektir” dedi.
Başkan Ercengiz konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Devletin; şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ile yönetilemeyeceğini söyleyen Gazi Mustafa Atatürk'ün her sözünde olduğu gibi bu sözünde de ne kadar haklı olduğunu görüp, devletin yönetiminin cumhuriyet olduğunu "hakimiyet bila kaydü şat milletin" yani "Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir." diyerek, milletten daha yüce idare olmadığına bir kere daha bizlere göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile Bugüne kadar vatan topraklarının savunmasında iç güvenlik ve sınır ötesi harekatları ile özellikle 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu vatan topraklarını bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, istiklali ve istikbali uğruna en değerli varlıkları olan eşlerini, çocuklarını, kardeşlerini, babalarını ve annelerini şehit veren Aziz Şehitlerimizin saygı değer ailelerine sonsuz minnetle bir kez daha selamlıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum”.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ERCENGİZ, “BU, HAİNLERLE, BİRLİKTE, HAREKET, EDENLER,, KOL, KANAT, GERENLER,, MUTLAKA, BİR, GÜN, TÜRK, ADALETİ, VE, AZİZ, TÜRK, MİLLETİ, ÖNÜNDE, MUTLAKA, HESAP, VERECEKTİR”,
Yorumlar
Haber Yazılımı