Haber Detayı
12 Mayıs 2021 - Çarşamba 13:18
 
Engelliler Meclisi Başkanı Tuncel; Engelliler Haftası'nda sorunların çözümüne katkı sağlamalı
Engelliler Meclisi Başkanı Tuncel; Engelliler Haftası'nda sorunların çözümüne katkı sağlamalı
- Haberi
Engelliler Meclisi Başkanı Tuncel; Engelliler Haftası'nda sorunların çözümüne katkı sağlamalı

Burdur Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Eylem Selcan Tuncel, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla gazetemize açıklamada bulundu.

Başkan Tuncel açıklamasında, Engelliler Haftası’nın, içinde bulunduğumuz zor şartlara rağmen kamuoyunda farkındalığa, sorunların çözümüne katkı sağlamasını temenni ettiklerini söyledi.

Engellilere hizmet veren kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, engelli bireylerin toplumla bütünleşmesi ve gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmaları için onlara gerekli desteği ve imkânları  tanımanın, hepimiz için öncelikli görev olduğunu hatırlattı.

Burdur Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Eylem Selcan Tuncel Engelliler Haftası’yla ilgili açıklamasında;

“10 - 16 Mayıs tarihleri arası, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla ‘ENGELLİLER HAFTASI’ olarak kutlanıyor. Ne yazık ki; bu yıl da ‘Engelliler Haftası’nı korona salgını gölgesinde, pandemi’nin engelliler ve aileleri üzerinde, başta ekonomik ve sosyal koşullar üzere, her geçen gün artan tahribatı, olumsuz etkileri, ortamında kutluyoruz!..

Hepimizin birer adayı olduğu engellilerimizin, günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukların farkında olabilmemiz ve yaşamlarını kolaylaştırıcı imkanları yeniden ele almak üzere düzenlenen Engelliler Haftası’nın, içinde bulunduğumuz zor şartlara rağmen kamuoyunda farkındalığa, sorunların çözümüne katkı sağlamasını temenni ediyoruz.

Engellilerin toplumda yaşadıkları her türlü sıkıntı sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engellilerin engelleri aşması, ancak bu bakış açısıyla, böyle bir perspektif üzerinden çözülebilir.

İnsanların engelli olmaları doğumla birlikte olabileceği gibi, sonradan yaşadıkları çeşitli olayların bir sonucu olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.

Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımını kolaylaştırıcı tedbirleri hep birlikte almalıyız. Engellilere hizmet veren kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem vermeliyiz.

Devletin, son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenlik sorunlarının çözümü ile her bakımdan gelişmeleri ve önlerindeki engelleri kaldırarak toplum içinde normal hayatlarını idame ettirmeye yönelik önemli yasal düzenlemelerin, atılan adımların yanı sıra, var olan tüm engellerin kaldırılması için bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın ortak iş birliği ve desteğiyle, daha da güzel hizmetler sunulacaktır.

Engelli bireylerimizin toplumla bütünleşmesi ve gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmaları için onlara gerekli desteği ve imkânları  tanımanın, hepimiz için öncelikli görev olduğunu hatırlatıyor, ‘engelsiz günler’ diliyoruz...” dedi.

Kaynak: Editör: Abdurrahman KIZILKAYA
Etiketler: Engelliler, Meclisi, Başkanı, Tuncel;, Engelliler, Haftası'nda, sorunların, çözümüne, katkı, sağlamalı,
Yorumlar
Haber Yazılımı