Haber Detayı
29 Mart 2024 - Cuma 16:15
 
Dünya Su Günü'nde MAKÜ'den Anlamlı Etkinlik: Yarışlı Gölü'nde Biyolojik Çeşitlilik Keşfi
Dünya Su Günü'nde MAKÜ'den Anlamlı Etkinlik: Yarışlı Gölü'nde Biyolojik Çeşitlilik Keşfi
- Haberi
Dünya Su Günü'nde MAKÜ'den Anlamlı Etkinlik: Yarışlı Gölü'nde Biyolojik Çeşitlilik Keşfi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Su Günü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

22 Mart 2024 Cuma günü, Burdur'daki Yarışlı Gölü'nde "Acaba Burada Kaç Tür Göreceğiz?" teması altında düzenlenen etkinliğe, 6. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Tamer Yılmaz, Burdur Şube Müdürlüğü'nün teknik personelleri, kuş gözlemcisi Mustafa Erturhan ve MAKÜ öğrencileri katıldı.

Merkezin Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Özdemir, etkinliği suyun önemine ve sürdürülebilir kullanımına dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini, bu etkinliğin aynı zamanda yaban hayvanlarının içme, beslenme, üreme ve göç gibi hayati ihtiyaçlarını karşıladığı ekosistemlerin önemini vurguladığını belirtti. Merkez Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Duygu Ceren Çağlan Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar, merkezin faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi vererek katılımcı öğrencilere teşekkür ettiler. Açılış konuşmalarının ardından, 6. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Tamer Yılmaz, suyun göller, nehirler, denizler ve diğer su kütleleri gibi ekosistemlerdeki önemini, bu ekosistemlerin biyolojik çeşitliliğin korunması, habitatların sağlanması ve ekosistem hizmetlerinin sunulması açısından kritik rolünü anlatarak Yarışlı Gölü hakkında bilgi verdi.

Etkinliğe katılan Veteriner Fakültesi ve Biyoloji Bölümü öğrencileri, bölgedeki Prehistorik döneme tarihlendirilen keçi ve geyik motifli kaya resimlerini ve Yarışlı Gölü'nü besleyen güçlü kaynakları ziyaret etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dünya, Su, Günü'nde, MAKÜ'den, Anlamlı, Etkinlik:, Yarışlı, Gölü'nde, Biyolojik, Çeşitlilik, Keşfi,
Yorumlar
Haber Yazılımı