Haber Detayı
25 Kasım 2021 - Perşembe 13:13
 
Cumhuriyet Meydanında Hummalı Çalışma Sürüyor
Cumhuriyet Meydanında Hummalı Çalışma Sürüyor
- Haberi
Cumhuriyet Meydanında Hummalı Çalışma Sürüyor

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ile birlikte belediye birimlerince kent merkezinde devam eden çalışmaları inceledi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ile birlikte Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları yerinde inceledi.  Belediye personeline kolaylıklar dileyen Başkan Ercengiz, incelemelerinin ardından çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Belediye Başkanı Ali Orkun çalışmalarla ilgili açıklamasında;

“Cumhuriyet Meydanı’mızdaki çalışmalar devam ediyor. İnceleme yapmak üzere Başkan Yardımcımız Ali Say ile birlikte alandaydık.” Dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz halk oylamasının sonuçlarıyla ilgili;

“Sosyal medya hesaplarınızdan sizlere ulaştık ve bugün kent meydanının sizlere sunulan üç proje içerisinden en çok beğenilenin hangisi olduğunu açıklayacağımızı ifade etmiştik. Bugün sizlere dün söz verdiğimiz gibi Burdur’un yeni kent meydanının belirlenmesiyle ilgili yaptığımız anketin referandum sonuçlarını açıklayacağız. Öncelikle katkı veren, katılım sağlayan, görüş bildiren, eleştiren ve her anlamda bu projeyi önemseyen tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. 1973 yılında yapılmış ve yenilenmesi bu günlere kısmet olan bu kent meydanının 50 yıl değil yüz yıllar boyunca Burdur’a hizmet etmesini yürekten diliyorum. Emek veren başta Burdur Belediyesi personeline, katkı koyan değerli teknik arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Birçok fikre saygı  duyduğumuz gibi bu emeği harcayan teknik personelimizin de emeğinin karşılığını aldığını ve  bu karşılığında anket sonuçlarına yansıdığını sizlerle paylaşmak isterim. Zira 11 bin 48 yurttaşımızın projeyi bir şekilde oylayabildiğini görüyoruz ve bizler için 11 bin 48 oylamanın az olmadığını ve Burdur’a yeteri derecede kent meydanına katkı verdiğini düşünüyoruz. Zira 2023 Cumhuriyetimizin ikinci 100. Yılını karşılayan kent meydanı halkımızın katılım ve halkımızın katkılarıyla bence taçlandırılmıştır.

Bu yapılan projede ki öncesinde 2012’de özel projealanı olarak belirlenmiş ve kent meydanı oarak tasarlanmış bu alanın içerisine dahil edildiği il özel idaresi binasının ve alanının neden olmadığı toplum tarafından sorgulanmaktadır. Bununla ilgili gerekli çalışmaları, gerekli girişimleri yaptık. Ancak o alanın mülkiyeti Burdur Belediyesi’nde olmadığı için tasavvuf hakkının da biz de olmadığını sizlere söyleyebiliriz. Geçmiş dönemde il özel idare binasına yapımı karşılığı bedelsiz olarak verdiğimiz kültür merkezini, toplu konut idaresiyle bir dönüşüm başlatılabilmesi için Bozkurt Mahallesi’nde verdiğimiz araziyi, Adaleti Güçlendirme Vakfı’na bir lojman yapabilmesi için verdiğimiz arazinin karşılığında biz bugüne kadar hiçbir talep etmedik. Gönlümüzden geçende il özel idare binasının oturduğu alanın yani arazininyeni kent meydanına dahil edilebilmesi ve bu alanında Burdur’un daha büyük bir kent meydanı olarak hizmet edilebilmesi yönündeydi. Hiçbir şey için geç değil. Biz belkide bu konuda farklı düşünce, farklı bir katılım sağlanacak olursa bu projemizi revize eder, belki de bir 15-20 günlük gecikmeyle halkımızın hizmetine sunabiliriz.

Son mevcut durum üzerinden gidecek olursak sizlerin de beklediği açıklamayı sizlere yapmak istiyorum. 11 Bin 48 yurttaşımızın oyunu kulluandığı ve sosyal medya hesapları üserinden bizlere katkı verdiği ankette üç projeden üç numaralı projemiz 25 oy alarak 2 bin 789 yurttaşımızın katkısıyla üçüncü sırada yer aldı. 4 bin 32 oy alan projemiz ise halkımızın 37’si tarafından beğenilmiş birinci projemizdi. Çok az bir farkla ikinci projemiz yani 38 oy alarak 4 bin 227 yurttaşımızın beğenisiyle en çok beğenilen proje oldu. Ben Burdur halkına her zaman olduğu gibi, her Burdur’u ilgilendiren konuda olduğu gibi gösterdiği duyarlılıktan ötüü tekar teşekkür ediyorum. Burdur’umuza, Burdur halkımıza projemizin hayırlı olmasını diliyorum.” açıklaması yapmıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhuriyet, Meydanında, Hummalı, Çalışma, Sürüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı