Haber Detayı
09 Eylül 2020 - Çarşamba 14:16
 
CHP'de 97. KURULUŞ YILI COŞKUSU!
CHP'de 97. KURULUŞ YILI COŞKUSU!
- Haberi
CHP'de 97. KURULUŞ YILI COŞKUSU!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanlığı, Partinin kuruluşunun 97’nci yıldönümünde Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Cumhuriyet Halk Partisi  Burdur İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Törene CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, CHP Burdur İl Kadın Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, CHP Burdur Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sabriye İnce, CHP Burdur Belediye Meclis üyeleri, CHP Burdur İl Genel Meclisi üyeleri, CHP Burdur İl Gençlik Kolları ve Merkez İlçe Gençlik Kolları üyeleri ve Partililer katıldı.

Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Program CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut’un konuşmasıyla devam etti.

İl Başkanı Akbulut, konuşmasında; “Bugün ülkemizin Cumhuriyetçilik ilkesi ile hakimiyeti birilerinin keyfine bırakılmasına değil, ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ demeye ihtiyacı var. Yani değerli Cumhuriyet Halk Partililer bugün ülkemizin her zamankinden fazla 6 ok’a ihtiyacı var diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var diyoruz. ” ifadelerini kullandı.

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut’un konuşması şöyle: “Ey Büyük ATATÜRK, Sayın Ebedi  Genel Başkanım,

Temellerini  4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığınız 9 Eylül 1923’te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’ nin bugünkü mirasçıları olarak manevi huzurunuzdayız. Arz ederim!

Sayın Milletvekilim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Merkez İlçe,  Kadın,  Gençlik kollarımızın değerli  Başkan ve Yöneticileri, geçmiş dönemlerde altı oklu  şanlı bayrağımızı taşımış İl Başkanlarım, Meclis üyelerim, Atamızın Cumhuriyet’ten sonraki en büyük mirasının sahipleri Cumhuriyet Halk Partisi’nin cefakar, vefakar üyeleri; Partimizin 97. kuruluş yıldönümü kutlama törenine hepiniz  hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i  Hukuk  Cemiyeti’nin Emperyalizm karşısındaki o yıkılmaz duruşunu, Kuvayi Milliyecilerin işgal orduları karşısındaki azmini , 97. kuruluş yıl dönümümüzde de tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak  yüreğimizde taşıyoruz.

Atamızın emanetinin yılmaz neferleri olarak , bugün ülkemizi şanlı bayrağımızın da simgesi olan 6 ilke ile buluşturmak, en karanlık günlerinden en aydınlık günlere kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Bugün ülkemizin Devrimcilik ilkesine ihtiyacı var diyoruz. Toplumun modern çağa ayak uyduran, ilime, bilime önem veren, ülkemizi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak atılımlara ihtiyacı var diyoruz…

Bugün ülkemizin Laiklik ilkesine ihtiyacı var diyoruz. Din ve devlet işlerinin ayrılmasına, dinimiz gibi kutsal değerlerimizin , insanlarımızın temiz manevi duygularının  dindar maskesi altında sapkın, meczup tarikat ve cemaat liderlerinin eline bırakılmamasına ihtiyacı var diyoruz…

Bugün ülkemizin Devletçilik ilkesine ihtiyacı var diyoruz.  Halkın gücünün yetmediği yerde devletin sosyal devlet anlayışı ile her daim milletimizin yanında olmasına ihtiyacı var diyoruz.

Bugün ülkemizin,  Miliyetçilik ilkesine ihtiyacı var diyoruz.  Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyenlerle yol yürüyenlere değil, Tank Palet Fabrikamız gibi Milli değerimiz 25 yıllığına Katar’a kiralanırken yapamazsınız diye yeri göğü inleten milliyetçilere ihtiyacımız var diyoruz.

Bugün ülkemizin Halkçılık ilkesi ile her zaman Devletin öncülüğünü’nün halk olması gerektiği anlayışına ihtiyacımız var. Bugün ülkemizin Cumhuriyetçilik ilkesi ile hakimiyeti birilerinin keyfine bırakılmasına değil, ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ demeye ihtiyacı var. Yani değerli Cumhuriyet Halk Partililer bugün ülkemizin her zamankinden fazla 6 ok’a ihtiyacı var diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var diyoruz. Ne kadar karartsanızda yeryüzünü gökyüzünün aydınlığıyız biz, ışığın ta kendisiyiz. Bizler gözünü kırpmadan bu Vatana kanını feda edenlerin Mustafa Kemal’in çocuklarıyız. Bir gün bile tereddüt etmeden onun çizdiği yoldan gidenleriz. Allah’ından utansın o yoldan geri dönen diyenleriz. Bizler İstiklalimizi ve Cumhuriyetimizi korumayı bir vazife olarak görenleriz.

Bu duygu ve düşüncelerle 97. yılımızı en samimi duygularımla kutluyorum. Doğum günün kutlu olsun ey şanlı sevdamız, doğum günün kutlu olsun çocukluğumuz, gençliğimiz, geleceğimiz and olsun senin altı oklu şanlı bayrağını en yüksek burçlara dikeceğiz. Yaşasın kuruluşun ve kurtuluşun Partisi! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP'de, 97., KURULUŞ, YILI, COŞKUSU!,
Yorumlar
Haber Yazılımı