Haber Detayı
15 Aralık 2019 - Pazar 00:19
 
Canlı Yayında Başkan Ercengiz; Ortak paydamız sonuçta Burdur
BAŞKAN ERCENGİZ GERÇEK GÜNDEM KONUĞU OLARAK BURDUR’U DEĞERLENDİRDİ
- Haberi
Canlı Yayında Başkan Ercengiz; Ortak paydamız sonuçta Burdur

Gerçek Gündem’in Canlı Yayın Konuğu Olan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Soruları ve Gündemi Değerlendirdi.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz canlı yayında Burdur Terminali, Bedesten çarşısı, Futbolun desteklenmesi, Öğrenci arkadaşları ve halk otobüsleri ücret tarifesi, Burdur gündemine dair bir çok soruyu yanıtladı.

Başkan Ercengiz “Başarıyı birlikte kullanabiliriz iktidar parti bizim vekillerimiz açıkçası biz şunu bekliyoruz kol kola girip birlikte üretelim sorunların çözümünde birlikte olmalıyız ortak paydamız sonuçta Burdur Burdur’a hizmet ediyoruz. Biz Şimdiye kadar sorunlarımızı kendimiz başardık.”

Başkan Ercengiz, Burdur’a AVM yapılmasına da değinerek, yatırımcı olursa gelirse AVM ler için Belediye olarak yardımcı olacaklarını dile getiren başkan Ercengiz, “Ben avm lerin eğlence merkezi olarak değerlendirmesi kanısındayım hafta sonu Burdurlu vatandaşların yeme, içme alanı vatandaşların vakit geçirebileceği yer olmasını isterim. Biz Burdur üretiminin desteklenmesinin yollarını arıyoruz zinciri daraltmak hem üreticiyi hem tüketiciyi mutlu edecektir.” dedi.

Burdur Isparta dostluk yoluna da değinen başkan Ercengiz, ” Bizim karar alındığında çok iyi olacağı görüşündeyim neticede biz farklı alanda cazibe merkezi yaratmaya çalıştık Burdur gölü, Salda golü Lavanta, Ispartalı hemşerilerin burdura geldiğini,gezdiğini gördüm bu sevindirici.” ifadelerine kulandı.

Belediyeler Birliği Başkanı olarak, Burdur da yapılabilecek projeler için sadece CHP değil işini düzgün yapan tüm belediyeleri takip ettiklerini belirterek. Burdur Gündemini yakından ilgilendiren İller Bankası Borçları’na değinen başkan Ercengiz, İller bankasına olan borçlarının 49 milyondan 15 milyon kadar düşürdüklerini ve İller Bankasında 7 Milyon paranın olduğunu dile getirdi Başkan Ercengiz, “Buna karşı 4 milyon kredimiz çıkmadı Kamu bankalarına döndük vermediler oran bile veremediler. Ben borçlanmanın mantıklı olmasını isterim kentin ihtiyacı olmayan şeyler için borçlanmayı mantıklı bulmuyorum.” dedi.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Gerçek Gündem’in Canlı Yayın Konuğu olduğu programda şu sözler ile devam etti;

“Biz ileri biyoloji arıtma tesisini şu anki mevcut tesisin burdur gölüne zarar verdiği kanısında olduğumuz için ve kirlilikleri çevreye aktardığı için zorunluluk olarak gördük. Tesis için Avrupa yatırım bankasına 11 milyon Krediyi onaylattık ben bizzat Türkiye genelinde çeşitli tesisleri inceledim şimdi bizim yaptığımız tesis de Burdur çevresinde Koku olmayacak,modern çevreyi kirletmeyen tesis olacak,kirlilikleri doğaya bırakmayan bir tesis olacak,kuyruk suyu tarımsal arazilerin sulanmasında kullanılabilir olacak çamurdan enerji üretilecek bir tesis kuruyoruz. Tesis için 2019 yılının başında gerekli olan sorunları giderdik ve ağustos ayında ihale yapıldı tek firma girince maliyetleri yüzünden ihaleyi iptal ettik kasım ayı tekrar ihale yapılacaktır” dedi.

Burdur Gölü’ne değinen Başkan Ercengiz iki kez çalıştay yaptıklarını ve Sayın Bakana Burdur gölünün durumunu arz ettiklerini. Yalnız Burdur gölünde buharlaşma var temel sorun göle giden su kaynakları göle hakkı olan suya kavuşturmak zorunda olduklarını ifade ederek Başkan Ercengiz, “Bölgedeki tarım hayvancılık gözden geçirmeliyiz yol gösterici olmalıyız Burdur gölü çevresinde binlerce kaçak sondaj var takip edilmesi kanısındayım kısacası gölümüzü hakkı olan suya kavuşturmalıyız.” dedi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Canlı, Yayında, Başkan, Ercengiz;, Ortak, paydamız, sonuçta, Burdur,
Yorumlar
Haber Yazılımı