Haber Detayı
01 Temmuz 2022 - Cuma 14:28
 
ÇALIŞMALARIMIZ MERMER VE MADEN SEKTÖRÜMÜZE KATKILAR SAĞLAYACAK
ÇALIŞMALARIMIZ MERMER VE MADEN SEKTÖRÜMÜZE KATKILAR SAĞLAYACAK
- Haberi
ÇALIŞMALARIMIZ MERMER VE MADEN SEKTÖRÜMÜZE KATKILAR SAĞLAYACAK

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve beraberindekiler Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni dahilinde hayata geçirilen “İşimdeyim Güvendeyim Projesi” kapsamında Almanya ve İsviçre’ye teknik ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi öncülüğünde ‘İşimdeyim Güvendeyim’ Avrupa Birliği Projesi kapsamında Almanya ve İsviçre’de bir dizi ziyaret ve çalışmalar gerçekleştirdik. Nürnberg’de maden ve mermer makinaları fuarına katılım sağladık. Sonrasında İsviçre’de 130 yıldır çalışan bir mermer ocağı ve fabrikasını gezerek hem iş güvenliği- iş sağlığı kapsamında ve hem de işletme- imalat çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Yine Almanya’nın Bavyera eyaletinde Münih’e 100 kilometre yakında bulunan mermer ocağı ve mermer fabrikalarında incelemelerde bulunduk. Tabi burada sektörle alakalı avantaj ve dezavantajlarımızı yerinde tespit etme imkânımız oldu. Ziyaretlerimiz esnasında İşletmecilik, İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Teknolojik açısından çok önde olduğumuzu görmekten gurur duyduk” dedi.

“GÜZEL NETİCELER ALDIK”

Teknik ziyarette güzel neticeler aldıklarını kaydeden Başkan Yusuf Keyik; “Yerinde inceleme ve teknik olarak değerlendirme amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretimizde güzel neticeler aldığımızı söyleyebiliriz. İş sağlığı ve güvenliği hakkında karşılaştırmalar yaparken, gerekli notlarımızı da aldık. İlimizde entegre edebileceğimiz çalışmalarımızı da ajandalarımıza kaydettik. Devreye aldığımız teknik ziyaretle birlikte doğaltaş ve madencilik sektörümüzde verimlilik çalışmalarımızı yeniden gözden geçirerek çalışmalarımızı sürdürmemiz gerektiğini belirledik” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR

Yaptığı değerlendirmenin son bölümünde teşekkürlerini dile getiren Başkan Yusuf Keyik; “Ben bu programımızda başta Vali Yardımcımız Ahmet Mailoğlu’na, Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin değerli rektörü Adem Korkmaz’a, proje ekibine ve çalışmamıza katılan bütün paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarımız mermer ve maden sektörümüze güzel katkılar sağlayacaktır” diye konuştu. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇALIŞMALARIMIZ, MERMER, VE, MADEN, SEKTÖRÜMÜZE, KATKILAR, SAĞLAYACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı