Haber Detayı
21 Ekim 2020 - Çarşamba 11:42
 
Burdur Ziraat Odası Başkanı Kubilay; “ÇİFTÇİMİZİ ZOR KARARLAR ALMAYA MECBUR BIRAKMAYIN!”
Burdur Ziraat Odası Başkanı Kubilay; “ÇİFTÇİMİZİ ZOR KARARLAR ALMAYA MECBUR BIRAKMAYIN!”
- Haberi
Burdur Ziraat Odası Başkanı Kubilay; “ÇİFTÇİMİZİ ZOR KARARLAR ALMAYA MECBUR BIRAKMAYIN!”

Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt sabit fiyat yönündeki tutumunun süt hayvancılığı ile uğraşan çiftçiyi zor duruma soktuğunu ifade eden Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, bu işin artçılarının daha da ağır sonuçlar doğuracağını söyledi.

Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde ve uyarılarda bulunan Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, “Son günlerde dövizdeki artış ne yazık ki ham maddenin, yani yem fiyatlarının artmasına sebep oluyor. Yem fiyatları böyle artamaya devam ederken, çiğ süt fiyatlarının yerinde kalması çiftçimizin ayakta kalmasını güçleştiriyor” dedi.

“ÇİFTÇİMİZ SOLUĞU KESİM HANELERDE ALACAK”

Geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntılar ne yazık ki yeniden hayat bulacak diyen Başkan Kubilay, “2010 yılı öncesinde 1 milyon süt ineği yaşanan zorluklar nedeni ile kesilmek mecburiyetinde bırakılmışı. Ülke olarak bunun sıkıntılarını yıllar sonra görebildik. Bu kez ise yine aynı sıkıntılar daha da büyüyerek geliyor. Çiftçimiz zarına üretimi sürdürmesi mümkün değil. Yüksek maliyetler altında ezilen, sütünü hak ettiği rakamlarda satamayan üreticilerimiz ineklerini kesimhanelere, kasaplara götürmek zorunda kalıyor” dedi.

“SÜT KONUSU VE HAYVANCILIK MİLLİ BİR MESELEDİR”

Yaşanan sıkıntıların sektörel olarak artçılarının daha büyük olacağının da altını çizen Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, “Her gün çok sayıda çiftçimizin kesim hanelerde ve kasaplarda soluğu aldığını duymak bizleri üzüyor. Süt inekçiliğinin bitmesi demek, süt ve süt ürünleri firmalarının yok olması, yem sektörünün tükenmesi anlamına geliyor. Yüzbinlerce insanın bu sektörden kazanç elde ettiği düşünülecek olursa, her kesimin bu sorunun çözümü için elini taşın altına koyması gerekiyor. Süt konusu ve hayvancılık milli bir meseledir” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Ziraat, Odası, Başkanı, Kubilay;, “ÇİFTÇİMİZİ, ZOR, KARARLAR, ALMAYA, MECBUR, BIRAKMAYIN!”,
Yorumlar
Haber Yazılımı