Haber Detayı
23 Kasım 2020 - Pazartesi 15:08
 
Burdur'da Toplu Taşıma HES Kodu Entegre Sistemi Açıldı
Burdur'da Toplu Taşıma HES Kodu Entegre Sistemi Açıldı
- Haberi
Burdur'da Toplu Taşıma HES Kodu Entegre Sistemi Açıldı

HES KODU tanımlaması www.hes. burdur.bel. tr adresinden yapılabileceği gibi Halı Sarayı’nda Halk Otobüsleri Kooperatif bürosunda da yapılıyor


Burdur’da, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile halk otobüslerinde HES koduna geçiş süreci onaylanmıştı. Halk otobüsleri kooperatifi tarafından, HES koduna geçiş için gerekli alt yapı hazırlığının tamamlandığı ve Bakanlıktan onay beklendiği bildirilmişti. Beklenen onayın gelmesiyle birlikte, kişiselleştirilmiş kartlara HES kodu tanımlama sistemi açıldı. HES kodu tanımlama işlemi; Belediye tarafından tahsis edilen Halı Sarayı’ndaki halk otobüsleri bürosundan ve www.hes.burdur.bel.tr remi internet adresinden yapılmakta. Halk otobüsleri bürosunda zaman zaman yoğunluk yaşandığı görüldü. Sosyal mesafe kuralları ve koronavirüsten korunmak için HES kodu tanımlama işlemini vatandaşların bireysel olarak  www.hes.burdur.bel.tr remi internet adresinden yapmaları önerildi.

 

HES KODU TANIMLAMA SİSTEMİ AÇILDI

Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Bilgiç, verdiği beyanatta; “Tam kartların kişiselleştirilmiş olması zorunlu. HES kodu entegre işlemini kişiler, www.hes.burdur.bel.tr adresinden yapabilirler.  2 Aralık tarihi itibariyle Halk Otobüslerinden yalnızca kişiselleştirilmiş ve HES kodu entegre edilmiş kartlarla yararlanılabilecek. Kart kişiselleştirme işlemleri şubelerden yapılabiliyor. HES kodu entegrasyonu işlemi için ise www.hes.burdur.bel.tr web adresinin faaliyete geçmesi bekleniyordu. HES kodu entegrasyonunun yapılacağı www.hes.burdur.bel.tr web adresi açılarak faaliyete geçti” Dedi.

 

HES KODU NASIL ENTEGRE EDİLİR?

HES kodu entegre işlemi, kişinin kendi kent kartına kendi HES kodunun yüklenmesiyle gerçekleşmekte. HES kodu entegrasyon işlemini vatandaşlar kendisi; www.hes.burdur.bel.tr web adresinden ya da mobil kent kart uygulaması üzerinden ücretsiz olarak yapabilmekte.

 

BİR HES KODU TEK KARTA

Bilgiç; “HES kodu entegrasyonu bir kişi için yalnızca bir karta tanımlatılabilmekte. Yani kişi, hem kredi kartına hem de kent kartına HES kodunu entegre edemeyecek. Temassız kredi kartları halk otobüslerine binişlerde kullanılmaya devam edilebilecek ancak HES kodu tanımlaması zorunlu olacak. Kişi yalnızca bir kartını tanımlayabilecek.  Ya kent kartına ya da temassız kredi kartına HES kodu tanımlaması yapabilecek. HES kodu entegrasyon süreci 2 Aralık tarihine kadar devam edecek. İsteyen Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz tarafından Halı Sarayı’nda kooperatifimize tahsis edilen büromuza bizzat başvurabilir, isteyen de www.hes.burdur.bel.tr internet adresinden HES konu tanımlaması yaptırabilir. Engelli, 65 yaş, öğrenci personel ve basın kent kartlılar da internet üzerinden yapabilirler”  Açıklamasında bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur'da, Toplu, Taşıma, HES, Kodu, Entegre, Sistemi, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı