Haber Detayı
03 Mayıs 2020 - Pazar 14:22
 
Burdur’da karantinanın uygulandığı; Yurtlarda Hummalı Temizlik
Burdur’da karantinanın uygulandığı; Yurtlarda Hummalı Temizlik
- Haberi
Burdur’da karantinanın uygulandığı; Yurtlarda Hummalı Temizlik

Yurt dışından geldikten sonra Burdur’da KYK Yurtlarında Karantinada kalanların, karantina süreleri dolduktan sonra memleketlerine gitmelerinin ardından yurt binaları tepeden tırnağa temizleniyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklâl Yerleşkesinde bulunan Fereli Sinan Efendi ve Asımın Nesli Yurtlarında karantinada kalan Kuveytten getirilen 270 kişinin karantina sürelerinin dolmasının ardından memleketlerine gönderilmelerinin ardından yurt personeli vatandaşların kaldıkları odalarda ve yurt binalarında yurt personeli tarafından temizlik yapıldı.
Fereli Sinan Efendi Yurdu Müdürü Mustafa Özçelik “geçen hafta Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen misfairlerimizi, dün de Kuveytten gelen misafirlerimizi yolcu ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile yurtdışından gelecek 25 bin kişiden yurtlarımıza gelecek misafirlerimiz için yurtlarımızda yoğun ve hummalı bir temizlik faaliyeti sürdürüyoruz. Yeni gelecek misafirlerimizi bekliyoruz. Odada ihtiyaçları olan herşeyi odalarına yerleştirdik” dedi.
Yurt Personelinin de evlerine gitmediğini belirten Özçelik “Karantina süresi bittikten sonra vatandaşlarımızı gönderiyoruz ama bizim mesaimiz bitmiyor. Personel arkadaşlarımız burada kalıyorlar. Bazılarının küçük çocukları var. Anneleri, babaları var. Onları korumak için burada kalıyorlar. Gıda ihtiyaçlarımızı Kızılay, temizlik malzemesi ihtiyaçlarımızı AFAD İl müdürlüğü karşılıyor. Bizler de misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur’da, karantinanın, uygulandığı;, Yurtlarda, Hummalı, Temizlik,
Yorumlar
Haber Yazılımı