Haber Detayı
30 Nisan 2021 - Cuma 13:02
 
Burdur'da Görülmesi Gereken Yerler Ve Yapılacaklar Listesi
Burdur'da Görülmesi Gereken Yerler Ve Yapılacaklar Listesi
- Haberi
Burdur'da Görülmesi Gereken Yerler Ve Yapılacaklar Listesi

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen küçük illerinden bir tanesidir. Küçük bir il olmasına karşın doğal güzellikleri ve tarihi yapıları oldukça fazla olan Burdur şehrimiz en ilgi duyulan şehirlerden bir tanesidir. Dört mevsim de Burdur şehri büyük ilgi duyulan bir şehir olmuştur. Bundan dolayı Burdur şehrini ziyaret edenlerin sayısı artmaktadır.

Burdur şehrini ziyaret ettikten sonra çok iyi bir gezi deneyimi de yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Burdur Türkiye'nin en hızlı gelişen şehirleri arasında yer almaktadır.

Burdur'da Görülmesi Gereken Yerler ve Yapılacaklar Listesi

1) Salda Gölü

Burdur denince ilk akla gelen doğal yerlerin başında salda gölü gelmektedir. Salda gölü şehrin adeta sembolü haline gelmiştir. Türkiye'nin en güzel göllerinden olan Salda gölü Burdur şehrimizde yer almaktadır. Burada konaklama imkanları da oldukça fazladır. Bundan dolayı Burdur'a geldikten sonra Salda gölüne uğrayarak masmavi olan bu gölü sizler de gezebilirsiniz. Salda gölü sosyal mecralarda en çok paylaşılan göl olma ünvanına sahiptir. Aynı zamanda burada çok güzel bir gezi deneyimi yaşadığınız gibi unutulmaz fotoğraflar da çekeceksiniz.

2) Osmanlı Yapıları

Osmanlı imparatorluğu döneminde Burdur'un merkez ilçesinde pek çok Osmanlı yapıları inşa edilmiştir. Osmanlı döneminden kalma olan konaklar ve camiler bu bölgede oldukça fazladır. Görülmeye değer olan bu Osmanlı yapılarını sizler de ziyaret ederek Osmanlı mimarisini yakından görebilirsiniz. Merkez de olmasından dolayı ulaşım son derecede kolay bir yerdedir. Osmanlı yapıları günümüze kadar orijinalliği ile gelmeyi başarmıştır.

3) Lavanta Festivaline Katılın

Burdur'da yapılacak en güzel aktivitelerin listesinde Lavanta festivaline katılmak gelmektedir. Özellikle Haziran ayının sonunda bu şehri ziyaret ederek Temmuz'un başına kadar süren bu festivale katılabilirsiniz. Lavanta festivali Burdur'da yapılan en çok şeylerden bir tanesidir. Bundan dolayı Lavanta festivali oldukça yaygındır.

4) Arkeoloji Müzesi

Burdur'da yer alan Arkeoloji müzesi şehrin tam olarak göbeğinde yer almaktadır. Ulaşım son derecede kolay olduğundan dolayı müze kartınız ile birlikte buraya giriş sağlayabilir ve rahat bir ulaşım da sağlayabilirsiniz. Burdur şehrinde yapılmış olan arkeolojik kazı çalışmalarının sergilendiği bu müze, müze sevenler için biçilmiş kaftandır. Arkeoloji müzesi antik çağlardan çıkan eserlerin de yayınlandığı bir müzedir. Milattan önceki çağlarda elde edilen kalıntılar da yine bu müzede yer almaktadır. Dolayısıyla sizler de Burdur'a gelerek bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

5) Saat Kulesi

Burdur'da ki sembol yerlerden bir diğeri de Saat kulesidir. Saat kulesi 19. yüzyıldan kalma bir eserdir. Konya valisi tarafından yaptırılmış olan saat kulesi 1914 yılında gerçekleşen depremle tamamen yıkılmıştır. O zamanlar yıkılmadan önce 25 metre uzunluğa sahip olan kule, 1936 yılında tekrardan inşa edilince 20 metre uzunluk ile inşa edilmiştir. Saat kulesi Burdur'a geldikten sonra mutlaka gezilmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

6) Sagalassos Antik Kent

 Burdur antik çağdan kalma kentleri ile ön plana çıkan bir şehrimizdir. Burdur'un en ünlü antik eserlerinden olan bu kent UNESCO tarafından da tescillenmiş bir yerdir. 12 bin yıllık geçmişi olan Sagalassos antik kenti bol bol fotoğraf çektirip tarihe tanıklık edebileceğiniz çok güzel yerlerdendir. Burdur'un Ağlasun ilçesinde yer alan bu tarihi antik kent adeta geçmişe ışık tutuyor

7) Karacaören Barajı

 Burdur'un doğal güzelliklerinden sadece bir tanesi olan Karacaören barajı hem Isparta hem de Burdur'a bağlı olan bir barajdır. Oldukça büyük bir göl olan Karacaören barajı şehrin bitki örtüsünü de temsil etmektedir. Yemyeşil güzelliği ile manzara fotoğraflarınızı çekebileceğiniz bu barajda çok güzel dakikalar yaşayabilirsiniz. Gölde balık tutmak ve kano yapmak da serbesttir. Muhteşem temiz havası ile ziyaretçilerin tekrar tekrar gelmesini sağlayan bu baraj çevresinde tekne turu yapma şansınız da vadır.

8) İnsuyu Mağarası

Türkiye'nin en ünlü mağaraları arasında yer alan İnsuyu mağarası turizme açılmış olan ilk mağaralardan bir tanesidir. Burdur'un turizm gelirini de oluşturan insuyu mağarası oldukça gizemli bir mağaradır. Pek çok bölümünü gezebileceğiniz insuyu mağarası doğanın harikasını adeta gözler önüne sermektedir. İnsuyu mağarası Türkiye'nin de uzunluğu itibari ile en büyük mağarası olma özelliğini taşımaktadır. Ulaşım da bu bölgeye son derecede kolay ve rahattır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur'da, Görülmesi, Gereken, Yerler, Ve, Yapılacaklar, Listesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı