Haber Detayı
06 Ağustos 2020 - Perşembe 17:23
 
Burdur’da büyük koronavirüs denetimi
Burdur’da büyük koronavirüs denetimi
- Haberi
Burdur’da büyük koronavirüs denetimi

Burdur’da “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla büyük koronavirüs denetimi yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler” konulu genelge kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimi yapıldı.

Türkiye genelinde yapılan koronavirüs denetimi kapsamında Burdur’da da Vali Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Sağlık müdürü Reha Sermed Aygören ekiplerle birlikte denetimlere katıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile tüm Türkiyede yapılan koronavirüs denetimleri kapsamında Vali Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören denetim çalışmalarını sürdüren Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Berberoğlu Pasajı ve Cumhuriyet Meydanındaki bazı iş yerlerine girerek maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Arslantaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Pandemi ile mücadele çalışmalarımızın sokakta nasıl devam ettiği, vatandaşımızın ne kadar Bilim Kurulu’nun, Bakanlıkların, Valiliğimizin aldığı kararlara ne kadar uyup ne kadar uymadığını yerinde görmek üzere Kaymakamlarımız,  Vali Yardımcılarımız, Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimizin Başkanları, İl Müdürlerimizden müteşekkil çok geniş bir inceleme, denetleme ekibi ile sokaktayız. Bu vesileyle hem esnafımızı  ziyaret ettik hem vatandaşımızı maske, mesafe ve temizlik konusunda bir kere daha uyardık. Memnuniyetle gördük ki Burdurlu işin farkında, mücadelenin bilincinde alınan kararlara harfiyen riayet etmeye çalışıyor. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu pandeminin üstesinden hep beraber geleceğiz. Ancak gevşetmeden, alınan kararlara sıkı sıkı riayet ederek üstesinden geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

Denetlemeler kapsamında Burdur Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından ekip otolarından yapılan anonslarla vatandaşlar kurallar uymaları konusunda uyarıldı. İş yerlerine uyarıcı afiş ve broşürler dağıtıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur’da, büyük, koronavirüs, denetimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı