Haber Detayı
14 Ekim 2021 - Perşembe 12:29
 
BURDUR’DA ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE DEPREM EĞİTİMİ
BURDUR’DA ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE DEPREM EĞİTİMİ
- Haberi
BURDUR’DA ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE DEPREM EĞİTİMİ

Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında Afet Farkındalık eğitimlerine devam ediliyor. Müdürlükte görevli 20 eğitmen tarafından şu ana kadar 112 bin kişiye eğitim verilen ilde yıl sonuna kadar hedef 210 bin kişiye ulaşmak.

            Burdur Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nde görevli 20 eğitmen tarafından İl genelinde Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul, Lise, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri ile Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile vatandaşlara Afet Farkındalık eğitimi veriliyor.

            Eğitimlerde şu ana il genelinde 112 bin kişiye ulaştıklarını söyleyen Afad İl Müdürü Yasin Tokgöz hedeflerinin yıl sonuna kadar 210 bin kişiye eğitim vermek olduğunu söyledi.

            Tokgöz “Bakanlığımız tarafından 2021 Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Bu kapsamda bakanlığımız, Vatandaşlarımızın büyük bir kısmının Afet Eğitim Bilinci eğitimi almaları konusunda Afad İl Müdürlüklerine talimatta bulundular. Biz de ilimizde Sayın Valimizin öncülüğünde ve desteğiyle ilimizde Afet eğitim serferberliği başlattık” dedi.

            Tokgöz; “2021 yılı başından Ekim ayına kadar olan süreçte İl Merkezi ve ilçelerimizdeki camilerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, emniyet müdürlüğü, garnizon ve jandarma komutanlığında, ilimizde bulunan  STK’larda eğitim faaliyetlerimizi planlayaak büyük bir kısmını gerçekleştirdik” diye konuştu.

            Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol ile pandemi döneminde öğrencilere zoom üzerinden eğitim verdiklerini aktaran Tokgöz şunları söyledi; “ancak istediğimiz sayılara ulaşamadığımız için örgün eğitimin başlaması ile birlikte eğitim faaliyetlerimizin son üç ayını Üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardaki öğrencilerimize ayırdık. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde eğitim programımızı yapıp, Anaokullarından başlayarak, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki afetlere karşı devletin olduğu gibi vatandaşların da sorumlulukları var. Bu kapsamda Ağaç yaşken eğilir düsturu ile Afet Kültürünün  oluşması amacıyla okullarda verdiğimiz eğitimlere çok önem veriyoruz, çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Onları afetlere karşı bilinçlendirirsek toplumumuzda kendiliğinden sonraki nesillerde Afet kültürü oluşturma imkanımız olacaktır. Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü olarak bu yıl ki hedefimiz ilimizde 210 bin vatandaşa Temel Afet Bilinci Eğitimi vermek. Büyük bir hedef ama ulaşılması imkansız değil. Bu hedefe ulaşmak için 20 kişilik bir eğitmen kadromuzla gece gündüz demeden eğitimlere devam ediyoruz.”

            Tokgöz “vatandaşlarımız apartman toplantıları olur, özel gün toplantıları olur, doğum günü partileri olur, kalabalık kişilerin oluşturduğu ortamlara bizleri çağırırlarsa gece gündüz saat hiç farketmez, biz kendilerine Temel Afet Bilinci Eğitimi veririz. Zaman mekan farketmez” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BURDUR’DA, ANAOKULU, ÖĞRENCİLERİNE, DEPREM, EĞİTİMİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı