Haber Detayı
18 Mayıs 2020 - Pazartesi 17:34
 
Burdur Belediyesinden 18 Açıklaması; "Akçeli işleri sevenler akçeyi ağzından hiç düşürmemektedir"
Burdur Belediyesinden 18 Açıklaması; "Akçeli işleri sevenler akçeyi ağzından hiç düşürmemektedir"
- Haberi
Burdur Belediyesinden 18 Açıklaması;

Burdur kamuoyunda, yerel gündem de 2020 yılı başından beri en çok konuşulan, tartışılan Bağlar Mahallesi’ndeki ’18 Uygulaması’ Burdur siyasetinde karşılıklı açıklamalara sahne olmaya devam ediyor. Belediye Encümeni tarafından geçtiğimiz hafta 18 kararlarının iptalinden sonra AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi yazılı bir açıklama yaparak sürece yönelik eleştirilerini sürdürmüş, ‘bundan sonra ne olacak?’ diye sormuştu…

Burdur Belediyesi, 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada; yöneltilen iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirtilerek, “imar uygulaması gibi teknik bir konu siyasete konu edilerek, Rant iddiaları gibi asılsız iddialarda bulunularak Burdur’un gelişmesi engellenmeye çalışılmaktadır. Daha öncede yapılmış ve tapuda tescil edilmiş parselasyon planlarının iptal edilmesi söz konusu değildir. Son yapılan ve iptaline karar verilen parselasyon planları henüz çalışma aşamasında olup, sonuçlandırılmadığından süreç tamamlanmadan iptal edilmiştir. Salgın sürecinin sona ermesinden sonra zorunlu işlem olan parselasyon planı ve uygulama çalışmalarına devam edilecektir.” denildi.

Burdur Belediye Başkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklama şöyle;

“İmar kanununun 18. madde uygulamalarını sessiz sedasız yapıldığını iddia etmek büyük bir aymazlık ve cahilliktir.

Uygulama sınırları tespit edilen alanlarda bulunan arsa sahiplerine yasa gereği adreslerine tebligat yapılmakta, gazetelere ilan verilmekte ve ilan memurluğundan ilan edilmektedir.

İmar uygulamalarının iptal edilmesi için elinden geleni yapanlar, şimdide uygulama sonuçlanmadı diye itiraz ederek yeni mağduriyetlerden bahsetmektedirler. Söylemler arasında büyük çelişki vardır.

Teklif usulü ile çalışmaya başlanılan, Covid-19 salgını nedeniyle salgın sonrasına bırakılmış iken yüklenici müellif tarafından Burdur Belediye Başkanlığına verilen dilekçe ile “Bu süreçte asılsız ithamlar üzerinden yıprandığını belirterek proje işinden çekilme” talebinde bulunmuştur. Salgın sürecinin ne zaman sonuçlanacağı belli olmadığından parselasyon planlarının sonuçlandırılması mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla son düzenlenen parselasyon planları iptal edilmiştir. Parselasyon planlarının iptal edilmesi kararı Resmi kurumlarda sosyal medya üzerinde duyuru yapılmaz. İlgililerine tebligat yolu ile duyurulur.

İmar uygulaması gibi teknik bir konu siyasete konu edilerek, Rant iddiaları gibi asılsız iddialarda bulunularak Burdur’un gelişmesi engellenmeye çalışılmaktadır. Daha öncede yapılmış ve tapuda tescil edilmiş parselasyon planlarının iptal edilmesi söz konusu değildir.

Son yapılan ve iptaline karar verilen parselasyon planları henüz çalışma aşamasında olup, sonuçlandırılmadığından süreç tamamlanmadan iptal edilmiştir.

Salgın sürecinin sona ermesinden sonra zorunlu işlem olan parselasyon planı ve uygulama çalışmalarına devam edilecektir.

Planlı ve maksatlı bir biçimde halkı yanıltan ve konu hakkındaki yetersiz bilgisinden faydalanarak vatandaşı kışkırtıp meclisin konusu olmadığı halde vatandaşa mesaj yoluyla çağrıda bulunulmuştur.

Mecliste siyasi rant elde etmeye çalışan ve istediğini alamayınca da salonun terk edilmesini isteyenler tamamen bu konudaki niyetini ortaya koymuşlardır.

Bu süreçte kimin kimlerle dirsek teması içerisinde olduğunu çok Değerli Halkımız alenen görmüştür, toplum tarafından kabul görmeyen kişi ve sözde örgütlere halkımız asla itibar etmemiş kişisel çıkarları için işbirliği yapan ucuz siyasileri de dikkatle takip etmiştir.

Dün; derhal 18.madde uygulaması durdurulmalı diyenler bugün neden durduruldu diye sorarken niyetlerinin tamamen samimiyetsiz olduğunu göstermiş Burdur’umuzun gelişiminin önünü kapatmaktan siyasi hırsları ve kirli işbirliği adına tereddüt etmemişlerdir.

Üç beş yıl öncesinde birbirlerine selam vermeyenler Ali Orkun Ercengiz düşmanlığında birleşmiş ve özellikle son günlerde salgınla mücadele konusunda ödevlerini harfiyen yerine getiren halkımız tarafından büyük takdir toplayan çalışmalara imza atan Belediyemizi karalama adına yapılan mesnetsiz açıklamalara halkımızın itibar etmemesini rica ediyoruz.

Tabi ki akçeli işler konusunda da söyleyeceğimiz şudur; madem akçeli işler dönmüş ise hodri meydan kim kime ne verip aldıysa açıklasın!

Dervişin fikri ne ise zikri de o dur belli ki akçeli işleri sevenler akçeyi ağzından hiç düşürmemektedir.

Her hafta aldığı talimatla bize saldıran AKP İl Başkanına önerimiz şudur; gel bu kibirli zehirli ve iftira dolu dili bir kenara bırak biraz da yapılan güzel işlerle ilgilenip medeni insanların yaptığı gibi teşekkür et bir de mübarek ayda daha fazla insanın günahını alıp kul hakkını boynuna geçirme.

Süreç kaldığı yerden günü geldiğinde yasalara uygun şekilde devam edecektir halkımızdan aldığımız güç ile Burdur’umuz için çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Belediyesinden, 18, Açıklaması;, "Akçeli, işleri, sevenler, akçeyi, ağzından, hiç, düşürmemektedir",
Yorumlar
Haber Yazılımı