Haber Detayı
17 Ağustos 2021 - Salı 15:11
 
BURDUR BELEDİYESİ, SALI PAZARI’NDA AŞURE DAĞITTI
BURDUR BELEDİYESİ, SALI PAZARI’NDA AŞURE DAĞITTI
- Haberi
BURDUR BELEDİYESİ, SALI PAZARI’NDA AŞURE DAĞITTI

Salı Pazarı’ndaki aşure dağıtımına başta Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz olmak üzere CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, CHP’li bazı Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, Merkeze bağlı bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Aşure dağıtımında basın mensuplarına açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Her yıl olduğu gibi yine Salı Pazarı’nda vatandaşımıza aşure dağıtmayı uygun bulduk. Bu geleneğin sürdürülmesinde bizler de belediyemiz olarak katkı vermeye çalışıyoruz.”dedi.

“Yokluğa karşı direncin sembolüdür aşure”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Her yıl olduğu gibi yine Muharrem ayının 8 ila 12. Günleri arasında ve normal şartlarda yarın Aşure Günü olarak kutlanacak günde biz Salı Pazarı’nda vatandaşımıza aşure dağıtmayı uygun bulduk. Çünkü kalabalık, sosyalleşme ve buluşma alanı. İnşallah birlik beraberliğimiz bozulmadan tüm kötülüklere felaketlere karşı tek vücut olarak birlikte mücadelemizi sürdürürüz. Birliğin beraberliğin dayanışmanın paylaşmanın ve yokluğa karşı direncin sembolüdür aşure. Bu geleneğin sürdürülmesinde bizler de belediyemiz olarak katkı vermeye çalışıyoruz. Allah kabul etsin, yiyenlere afiyet olsun diyorum.” diye konuştu.

“Aşı karşıtı vatandaşlarımızın bu düşünceden uzaklaşmasını rica ediyorum”

Konuşmasında koronavirüs vakalarının arttığını belirterek vatandaşları uyaran Başkan Ercengiz, aşı karşıtı vatandaşlardan aşılanmalarını rica etti.

Başkan Ercengiz; “Son günlerde malum Koronayla ilgili önemli bir artış var. İlimizde de bu artış önemli bir seviyede gözlenir vaziyette. Vatandaşımızın maskesine, mesafesine, hijyenine dikkat etmesi gerektiği gibi aşı karşıtı olan arkadaşlarımızın da vatandaşlarımızın da bir an evvel bu düşünceden uzaklaşması ve aşılanmasını ben rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Ercengiz ve beraberindekiler, aşure dağıtımının ardından Salı Pazarı’ndaki esnaflar ve alış-verişe gelen vatandaşlarla sohbet etti.

-Muhammet Fatih Başcı

Kaynak: Editör:
Etiketler: BURDUR, BELEDİYESİ,, SALI, PAZARI’NDA, AŞURE, DAĞITTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı