Haber Detayı
02 Kasım 2023 - Perşembe 10:24
 
Burdur Belediyesi Haftanın Müjdesine İmza Attı
Burdur Belediyesi Haftanın Müjdesine İmza Attı
- Haberi
Burdur Belediyesi Haftanın Müjdesine İmza Attı

Burdur Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarına ücretsiz erişimini artıran bir karara imza attı. Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) tarafından alınan kararla, 65 yaş üstü vatandaşlar ayda sadece 4 kere ücretsiz halk otobüslerini kullanabiliyordu.

Burdur Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarına ücretsiz erişimini artıran bir karara imza attı. Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) tarafından alınan kararla, 65 yaş üstü vatandaşlar ayda sadece 4 kere ücretsiz halk otobüslerini kullanabiliyordu. Bu sınırlamayı aşmak için Burdur Belediyesi, Özel Halk Otobüsleri Başkanlığı ile görüşmeler yürüttü ve sonuç olarak 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınması ile ilgili bir anlaşma sağlandı.

Bu anlaşma, Kasım ayı meclis toplantısında gündeme alınarak oy birliği ile kabul edildi. 2 Kasım itibariyle 65 yaş üstü vatandaşlar, 14 ay boyunca Özel Halk Otobüslerini ücretsiz olarak kullanabilecekler.

WhatsApp Image 2023-11-01 at 16.40.23

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "65 yaş üstü vatandaşlarımızın Özel Halk Otobüslerini ücretsiz kullanımlarını müjdelemiştik. Kasım ayında gündeme aldık ve oy birliği ile kabul edildi. Vatandaşlarımız 2 Kasım'dan itibaren 14 ay boyunca Özel Halk Otobüslerine ücretsiz binebilecekler. Anlaşmamız aslında 12 ay için yapılmıştı, ancak Özel Halk Otobüsleri Birliği 2 ay daha ekledi. 2024 yılının aralık ayına kadar vatandaşlarımız ücretsiz olarak halk otobüslerini kullanabilecekler. Böylece Burdur Belediyesi, Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir problemi daha çözüme kavuşturdu. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Belediyesi, Haftanın, Müjdesine, İmza, Attı,
Yorumlar
Haber Yazılımı