Haber Detayı
15 Ekim 2020 - Perşembe 08:52
 
Bucak'taki Orman Yangını Ciğerlerimizi Yaktı
Bucak'taki Orman Yangını Ciğerlerimizi Yaktı
- Haberi
Bucak'taki Orman Yangını Ciğerlerimizi Yaktı

Bucak ilçesinde çıkan yangında, 27 dönüm ormanlık alan zarar gördü.
Edinilen bilgilere göre Yangın, 14 Ekim saat 15:50 sularında Bucak'a bağlı Çobanpınar Köyü Sarı Dere Mevkii'nde arazide çıktı. Köy halkının iddialarına, engelli bir vatandaşın evinin bahçesinde çay demlediği esnada çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgârın etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangını fark edenler, durumu itfaiyeye bildirdi. Gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Bucak Belediye İtfaiye Ekipleri, Kocaaliler Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü yangınla mücadele ekipleri de çalışmalara katıldı. Yangın, bölgede bulunan yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan yangında yaklaşık 27 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Bölgeye gelen 2 helikopter,19 arazöz, 6 su tankeri, 2 dozer, 2 grayder ve 90 üzerinde personel ile yangın söndürme çalışmaları yapılarak yangın kontrol altına alındı. Karacaören 2 Barajı’nın yangın yerine yakın olması nedeniyle helikopterler yangına daha hızlı müdahale etti.

Yangın alanında yapılan çalışmaları takip eden Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, yangın ihbarının ardından belediyeye ait iş makinelerini ve personeli bölgeye sevk ettiklerini söyleyerek, "İtfaiye ekipleri ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz söndürme çalışmaları neticesinde yangın büyük oranda söndürülerek kontrol altına alındı. Burada insanlarımızı çevreye karşı daha duyarlı olmaya çağırıyorum. çevrede sigara izmaritleri de görülüyor. Lütfen biraz daha dikkatli olalım" ifadelerini kullandı.

Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bucak'taki, Orman, Yangını, Ciğerlerimizi, Yaktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı