Haber Detayı
29 Temmuz 2020 - Çarşamba 15:28
 
BTB Başkanı Gündüzalp: “Kurbanlık Hayvanlarımızı yerli üreticilerimizden alalım!”
BTB Başkanı Gündüzalp: “Kurbanlık Hayvanlarımızı yerli üreticilerimizden alalım!”
- Haberi
BTB Başkanı Gündüzalp: “Kurbanlık Hayvanlarımızı yerli üreticilerimizden alalım!”

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Kurban Bayramı öncesi Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında üreticilerin sorunlarını yerinde dinledi. Kurbanlıkların, üretimden hiçbir zaman vazgeçmeyen cefakâr üreticiden alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Gündüzalp, “Hep birlikte yerli üreticimize sahip çıkalım. Kurbanımızı memleket için üreten üreticimizden alalım” dedi.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, Burdur TB Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Boz ve Meclis Üyesi Süleyman Candan ile birlikte Burdur Belediyesi Hayvan Pazarını ziyaret ederek, besicilerin talep ve sıkıntılarını da dinledi. Üreticinin sesini, gerek yazılı basın gerek görsel basın gerekse sosyal medya aracılığı dile her fırsatta dile getirdiğini aktaran Başkan Gündüzalp, besicilerle uzun süre sohbet etti.

Gıda üretiminin tarih boyunca bütün dünyada en stratejik sektör olduğunu vurgulayan Başkan Gündüzalp, “İnsanların en temel ihtiyacı besindir. Bu bitkisel ürünler olduğu kadar hayvansal ürünler içinde geçerlidir. Ülkemizde tam anlamıyla tarım politikası oluşturulmadığı için üreticilerimiz üretmekte zorlanıyor. Her geçen gün girdi maliyetleri yükselirken, şuanda hayvan kesim fiyatları düşmeye başladı. Halkımızdan ricam, kurbanlık hayvanları görerek, pazarlık yaparak yerli üreticimizden alsın, onlara destek olsunlar” şeklinde konuştu.

  •  
Kaynak: Editör:
Etiketler: BTB, Başkanı, Gündüzalp:, “Kurbanlık, Hayvanlarımızı, yerli, üreticilerimizden, alalım!”,
Yorumlar
Haber Yazılımı