Haber Detayı
24 Ekim 2020 - Cumartesi 13:30
 
Bisiklet Sürücüleri Platformu Farkındalık için Pedal Çevirdi
Bisiklet Sürücüleri Platformu Farkındalık için Pedal Çevirdi
- Haberi
Bisiklet Sürücüleri Platformu Farkındalık için Pedal Çevirdi

Burdur bisiklet sürücüleri platformu birçok alanda farkındalık yaratmak için pedal çevirdi. Platform sözcüsü emekli general Sami Yüksel önderliğinde şeker meydanında bir araya gelen bisiklet sürücüleri Burdurun sokaklarında pedal çevirdi. Sırtlarında anlamlı pankartlarla pedal çeviren bisiklet sürücüleri arasında Dönemin ADD Başkanı Salih Kepenek Geçmiş dönem İl Özel İdare Genel Sekreteri Ibrahim Şimşek gibi önemli isimlerin varlığı dikkat çekti.Platform sözcüsü Sami Yüksel "Türkiye'de bisiklet sürmenin faydaları geç anlaşıldığından, yeni trend olmaya başlamıştır. Sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmak isteyenler, kullanılması son derece keyifli olan bisiklete yönlenmektedir. Psikolojik olarak da kişiyi rahatlatan bisiklet, tüm kas sisteminin aynı anda çalışmasını sağlamaktadır. Fazla kilolarından şikayetçi olan kişilere bisiklet sürmesi tavsiye edilmektedir. Vücut dayanıklılığını artıran bisiklet sürmeyi, alışkanlık haline getirmede fayda vardır" dedi.Bisikletli ulaşım, trafik yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra hava kirliliği, enerji verimliliği ve iklim değişikliğiyle mücadelede de önemli rol oynadığına dikkat çeken Platform sözcüsü emekli general Sami Yüksel ""Türkiye'de ortalama binek bir araç kilometre başına 115 gram karbon emisyonu salımına neden olurken, bisiklet tercih edilmesiyle 5 kilometrelik bir hatta 575 gram karbon emisyonu salımı önlenmiş oluyor." diye konuştu.BAŞKAN ALİ ORKUN'A TEŞEKKÜR Burdur’da bisiklet yollarını hayata geçirdiği için Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'e teşekkür eden Yüksel " Başkanımızdan bisiklet yollarının artırılması yanında eski yollarında bakımını yapmasını rica ediyoruz" dediBisiklet sürücülerine trafikte kötü davranıldığını dile getiren Yüksel" Burdurda bile sık olmasada trafikte özellikle bisiklet sürücülerini sıkıştıran saygısız sürücülerin olduğuna vurgu yapan Yüksel " Lütfen bizimde korumasız kaportasız bir aracımız olduğunu unutmadan dikkatli olun" diye konuştu.BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ

FARKINDALIK YARATIYOR


Burdur bisiklet sürücüleri platformu birçok alanda farkındalık yaratmak için pedal çevirdi.

Platform sözcüsü emekli general Sami Yüksel önderliğinde şeker meydanında bir araya gelen bisiklet sürücüleri Burdurun sokaklarında pedal çevirdi. Sırtlarında anlamlı pankartlarla pedal çeviren bisiklet sürücüleri arasında Dönemin ADD Başkanı Salih Kepenek Geçmiş dönem Il Özel Idare Genel Sekreteri Ibrahim Şimşek gibi önemli isimlerin varlığı dikkat çekti.

Platform sözcüsü Sami Yüksel "Türkiye'de bisiklet sürmenin faydaları geç anlaşıldığından, yeni trend olmaya başlamıştır. Sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmak isteyenler, kullanılması son derece keyifli olan bisiklete yönlenmektedir. Psikolojik olarak da kişiyi rahatlatan bisiklet, tüm kas sisteminin aynı anda çalışmasını sağlamaktadır. Fazla kilolarından şikayetçi olan kişilere bisiklet sürmesi tavsiye edilmektedir. Vücut dayanıklılığını artıran bisiklet sürmeyi, alışkanlık haline getirmede fayda vardır" dedi.

Bisikletli ulaşım, trafik yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra hava kirliliği, enerji verimliliği ve iklim değişikliğiyle mücadelede de önemli rol oynadığına dikkat çeken Platform sözcüsü emekli general Sami Yüksel "

"Türkiye'de ortalama binek bir araç kilometre başına 115 gram karbon emisyonu salımına neden olurken, bisiklet tercih edilmesiyle 5 kilometrelik bir hatta 575 gram karbon emisyonu salımı önlenmiş oluyor." diye konuştu.

BAŞKAN ALİ ORKUN'A TEŞEKKÜR

Burdur’da bisiklet yollarını hayata geçirdiği için Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'e teşekkür eden Yüksel " Başkanımızdan bisiklet yollarının artırılması yanında eski yollarında bakımını yapmasını rica ediyoruz" dedi

Bisiklet sürücülerine trafikte kötü davranıldığını  dile getiren Yüksel"  Burdurda bile sık olmasada trafikte özellikle bisiklet sürücülerini sıkıştıran saygısız sürücülerin olduğuna vurgu yapan Yüksel " Lütfen bizimde korumasız kaportasız bir aracımız olduğunu unutmadan dikkatli olun" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bisiklet, Sürücüleri, Platformu, Farkındalık, için, Pedal, Çevirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı