Haber Detayı
05 Mayıs 2021 - Çarşamba 14:53
 
BESOB BAŞKANI METİN SİPAHİ: “MARKET GENELGESİ ESNAFI RAHATLATTI”
BESOB BAŞKANI METİN SİPAHİ: “MARKET GENELGESİ ESNAFI RAHATLATTI”
- Haberi
BESOB BAŞKANI METİN SİPAHİ: “MARKET GENELGESİ ESNAFI RAHATLATTI”

Burdur Birliği’nin Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ile yaptığı çalışmaların sonucunda yayınlanan genelge ile, AVM’lerde, büyük marketlerde ve sokak aralarına kadar giren şubelerinde yasaklı günlerde temel gıda ürünleri dışında satışlar yapılamayacak.

‘Bu şekilde bu mağazaların yasaklı günlerde kapatmak zorunda kalan üyelerimizle haksız rekabete girmesinin de önüne geçilmiş olacak.’ diyen Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, ‘Tedbirlerin tüm yükünü esnafın sırtına yüklemek adil değildi. Başta Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanımız sn. Süleyman Soylu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.’ dedi.

Tedbirlerin adaletli bir şekilde uygulanmasının önemli olduğunu vurgulayan BESOB Başkanı METİN SİPAHİ, ‘Eğer ortada toplum sağlığını tehdit eden bir sorun varsa, sorunu gidermek için alınan önlemler ve önlemlerin getirdiği yükler de toplum katmanlarına eşit şekilde paylaştırılmalı.
İşte bu noktada sıkıntı yaşanıyordu. Yasaklı günlerde üyelerimiz faaliyet gösteremezken, büyük marketlerde ve şubelerinde temel ihtiyaç dışı ürünlerin satışı sosyal adaleti zedeliyordu.
BESOB, bu konuda yaşanan sıkıntıları her platformda dile getirdi ve Ankara’da temaslarda bulundu. Hükümetimizin yaptığımız çalışmalara ve taleplerimize duyarsız kalmaması, ayrıca gereken önlemleri kısa sürede hayata geçirmesi de sevindirici oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’ dedi.

Uygulama nasıl?
Bilindiği üzere, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm işletmeler faaliyet gösterememekte, bu çerçevede vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamak için bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcılar tam kapanma döneminde 10.0017.00 saatleri arasında faaliyet göstermekte ve zincir ve süper marketler pazar günleri kapalı kalmaktadır.

Yeni genelge
İlgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda yayınlanan son genelge ile;

  1. Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmemesi,
  2. Bu çerçevede 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları i l e kozmetik ürünlerinin (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilmesi,
  3. Daha önce getirilen alkollü ürün satış kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim v e aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmemesi,
    Gerektiği değerlendirilmektedir.

Sosyal Adalet gereği
Yeni genelgenin sosyal adalete katkı verdiğini belirten BESOB başkanı Metin SİPAHİ, ‘Vaka ve kayıp sayısının artması bizi de endişelendiriyor. Bu nedenle önlemlere büyük özveri ile uyuyor, işimizi kaybetme pahasına toplum sağlığı için üzerimize düşen ödevleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Ancak alınan tedbirlerin adaletli uygulanması da sosyal huzurun ve barışın sağlanması açısından önemlidir. Hükümetimizin taleplerimize duyarsız kalmaması sevindirici oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’ dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BESOB, BAŞKANI, METİN, SİPAHİ:, “MARKET, GENELGESİ, ESNAFI, RAHATLATTI”,
Yorumlar
Haber Yazılımı