Haber Detayı
14 Ocak 2021 - Perşembe 13:27
 
Belediye Meclisinde Denetim Komisyonu üyeleri seçildi
Belediye Meclisinde Denetim Komisyonu üyeleri seçildi
- Haberi
Belediye Meclisinde Denetim Komisyonu üyeleri seçildi

Burdur Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu üyeliği seçimleri yeniden yapıldı. Geçen 6 Mart 2021 Çarşamba günü yapılan saat 14.00’da Burdur Belediyesi Sultan Deresi Fen İşleri Kampüsünde yapılan toplantıda Denetim Komisyonu üyeliğine seçilen Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur Belediye Meclisi üyeleri Hamit Gören, Samet Güneş,  seçimlerin Belediye Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesine aykırı olduğu iddiasıyla istifa etmişlerdi. Burdur Belediyesi’nin 2020 yılı gelir ve giderlerini inceleyerek rapor haline getirecek Denetim Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi üyeleri arasından Arif Pak, Durmuş Turgut, Çağan Türkan seçilmişlerdi. 

Hamit Gören ve Samet Güneş’in istifalarının ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Başkanlığı’nda olağanüstü gündemle dün yeniden bir araya gelen Burdur Belediye Meclisi 2 eksik Denetim Komisyonu üyesi seçimini yaptı. Tartışmalı başlayan seçimler sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclisi üyeleri arasından aday gösterilen Fatıma Küçükkaplan, Cihat Çavuşoğlu Burdur Belediye Meclisi Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildiler.
Fen İşleri Kampüsünde saat 11.00’da gerçekleşen toplantıda kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerde 12 oy alan Fatıma Küçükkaplan,  11 oy alan Cihat Çavuşoğlu  ile 6 Ocak 2021 tarihinde yapılan toplantıda yapılan seçimlerde  CHP Belediye Meclisi üyeleri arasından Denetim Komisyonu üyeliklerine seçilen Arif Pak,  Durmuş Turgut, Çağan Türkan,   belediyenin 2020 yılına ait 1 yıllık gelir-giderlerini denetleyecekler. En geç 31 Mart 2021 yılına kadar çalışmalarını tamamlayıp,   belediye meclisine rapor halinde sunacaklar.
BAŞKAN ERCENGİZ UZLAŞIYA VURGU YAPTI
Bir konuya daha açıklık getirelim, “Hiçbir komisyon üyesine karşı değil, sadece denetlenmekten de asla imtina etmedik. Dokuzuncu aya kadar 1 mülkiye müfettişi, 2 kaymakam yardımcısı 118 uzman personel ile Burdur Belediyesi 2012 yılından 2020 yılının Ağustos ayına kadar zaten denetleme geçirdik. Bunda sıkıntımız yok. Bu denetlemelerin amacı ki yanlışlıklar varsa düzeltilmesi için fırsat tanınması, arkadaşlarımızda maksatlı bir hata, yanlışa sebep olduysa yasa karşısında gereğinin neyse yapılması yönündedir. Bundan imtina ettiğimiz yok. Konunun özünde aslında belki de farklı anlatılan bir şeyi de basının önünde düzeltmemizde fayda var. Biz her hangi  bir arkadaşımız tarafından denetlenmekten hiçbir şekilde kaçınmıyoruz. Her arkadaşımızın da bu konuda kendi bilgisi ölçüsünde ve yasalar çerçevesinde bu işi en iyi yapacağına inanıyoruz. Bundan şüphemiz yok. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklamasının tamda gerekleri yerine getirilerek bir dayatmanın olduğunu görüyoruz. Bizimde buna itirazımız hukuki anlamda asla yoktur. Yasalarla yönetilen bir çerçevede biz bu güne kadar bir uzlaşı ile götürmeye çalıştık” sözlerine yer verdi.  
DİĞER 3 MADDE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
1. maddedeki Denetim Komisyonu seçiminin ardından gündem de bulunan diğer 3 madde tek tek okunup İmar Komisyonuna havale edildi. Aynı gün öğleden sonra yapılan 2. oturumda İmar Komisyonu raporunu meclise sundu.   Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada imar değişikliğine ilişkin 3 madde oy birliği ile kabul edildi.
MECLİS 3 ŞUBAT’TA YENİDEN TOPLANACAK
Başkan Ercengiz, 3 Şubat 2021 tarihinde yeniden toplanmak üzere toplantıyı sona erdirdi

Kaynak: Editör:
Etiketler: Belediye, Meclisinde, Denetim, Komisyonu, üyeleri, seçildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı