Haber Detayı
19 Temmuz 2021 - Pazartesi 13:21
 
Başkan Şimşek'ten Sülün Osman benzetmesi
Başkan Şimşek'ten Sülün Osman benzetmesi
- Haberi
Başkan Şimşek'ten Sülün Osman benzetmesi

CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek son günlerde yapılan Belediyeler Birliği seçimi sonrası AK Parti temsilcilerinin açıklamalarına yaptığı basın açıklaması ile cevap verdi. 

Başkan Şimşek; 

            Bu seçimi Sülün Osman bile başarı diye seçmenine yutturamazdı.

            Değerli kamuoyu; Geçtiğimiz günlerde yapılan Belediyeler Birliği seçimlerinde yaşananlarının bir kısmını Burdur’un usta kalemlerinden Ayrıntı Dergisi sahibi Cemalettin Bektaş köşe yazısında gündeme taşımış, kalemine sağlık. Bizimde siyasi olarak buna ek yapmak istediğimiz noktalar var müsaadenizle!

            Öncelikle şunu söylemek isteriz; Burdur Belediye Başkanı AK Partili Sebahattin Akkaya iken Belediye Meclisinde güçlü olduğumuz bir dönemde bile Burdur Belediyeler Birliğinin etik kurallar çerçevesinde Burdur Merkez’de kalmasının uygun olduğunu düşünen ve buna göre hareket eden bir siyasi partiyiz. Fakat ne yazık görüyoruz ki AKP yöneticileri 2 dönem Burdur Belediye seçimlerini kaybetmenin hazımsızlığı ile hareket ederek Burdur Merkez seçmenini yok sayarcasına etik kurallardan uzak siyasi hırsları ile hareket ederek Burdur Belediyeler Birliğine Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ı çıkardı ve tek adayın yarıştığı seçimi bir zafermiş gibi seçmenine yutturmaya çalıştı. Kendi Genel Merkezlerinden daha çok MHP Genel Merkezinde zaman harcayarak Burdur MHP yöneticilerini şikâyet ederek zaman geçiren AKP’liler bu defa şikâyetle de olsa istediklerini elde etmeyi başarmış gibi görünseler de unuttukları bir şey var bu kez Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz “Belediyeler birliğinin başkanlığına aday olmayacağını, hizmet etmekten öteye siyasetin ön plana çıkmasını kabullenemediğini” ifade ederek aday olmamıştır. Bizler için etik kurallar siyasetinde önündedir. Bu bağlamda Emrullah Başkana da yeni görevinde başarılar dileriz.

            AKP’nin bu siyasi hırsı şunu gösteriyor; Burdur Merkez’de 2 dönemdir tarihi farklar ile seçimleri kaybetmiş olmasının acısını aslında Burdur Merkezde bulunan AK Partili, MHP’li CHP’li İYİ Partili Saadet Partili, Demokrat Partili, DSP’li vb. siyasi partilerin tüm seçmenlerine yüklüyor ve etik kuralları bile hiçe sayarak tek adayla girilen bir seçimi kendi yandaşlarına bir başarı gibi satmaya çalışıyor, boy boy fotoğraflar ile zafer çığlıkları atıyor, yetmiyor sloganlar attırıyor. Tabi tüm bunlar bize “Sülün Osman bile bunu bu şekilde pazarlayamazdı” diye düşündürerek tebessüm ettiriyor. AKP Burdur Merkezde başarı sağlayamayınca her seçimde olduğu gibi Burdur Merkezi gözden çıkarmış Genel Başkanlarının bile Burdur için verdiği sözleri unutmuş siyasetlerine ilçelerde devam etme kararı almışlardır. Burdur Merkez İlçe seçmeni de yine zamanı geldiğinde gereken cevabı kendilerine seçim çalışmalarında ve sandıkta verecektir.

            Cumhur İttifakını oluşturan siyasi partilerimizin Merkezden sorumlu İlçe Başkanları da mutlaka seçmenlerine sorumlu oldukları Burdur Merkez İlçede seçmeninin hakkını nasıl koruyamadıklarının cevabını da seçmenlerine vereceklerdir diye umuyor, bu vesileyle tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramını kutluyor, esenlikler diliyorum…

Serkan Şimşek CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Şimşek'ten, Sülün, Osman, benzetmesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı