Haber Detayı
15 Kasım 2020 - Pazar 23:44
 
Başkan Şimşek Esnafın Sesi Oldu
Başkan Şimşek Esnafın Sesi Oldu
- Haberi
Başkan Şimşek Esnafın Sesi Oldu

Corona virüsü tedbirleri kapsamında işletmelerin bir kısmı salgın nedeniyle iş yerlerini mecburi olarak yaklaşık 70 gün kapalı tutması esnafı zor durumda bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur merkez ilçe Başkanı Serkan Şimşek göreve geldiği günden buyana sık sık esnafların ve vatandaşların sorunlarını yakından takip etmeye devam ediyor. 

Corona virüsü nedeni ile esnafların zor günler yaşadığını dile getiren Başkan Şimşek, Bu dönemde BAĞ-KUR primini ödemekte güçlük çeken esnaf gidiyor muayenesini oluyor ama tedavisi için ilaç almaya geldiği zaman ne yazık ki BAĞ-KUR piri borcunuz var ilacınızı ücreti karşılığında alabilirsiniz deniliyor ve paran varsa tedavi olursun derecesine ötekileştiriliyor.” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Serkan Yazılı Basın açıklamasında şu sözlere yer verdi,

“Malum bu pandemi sürecinde ekonomik olarak en çok etkilenen sektör esnaf kardeşlerimiz. Bir kısmı salgın nedeniyle iş yerlerini mecburi olarak yaklaşık 70 gün kapalı tuttu, bir kısmı sokağa çıkma yasağından etkilendi iş yerini açamadı, bir kısmı da alış veriş konusunda sıkıntı yaşadı. Peki bu sadece bizim ülkemizde mi yaşandı elbette hayır.

Fakat değinmek istediğim konu bizi diğer ülkelerden ayıran bir özellik. Bizim ülkemiz Sosyal Devlet statüsünde olmasına rağmen ne yazık ki esnafımızın sağlığa en çok ihtiyaç duyduğu bu günler de vatandaşının yanından uzaklaşıyor olması. Bu dönemde BAĞ-KUR primini ödemekte güçlük çeken esnaf gidiyor muayenesini oluyor ama tedavisi için ilaç almaya geldiği zaman ne yazık ki BAĞ-KUR piri borcunuz var ilacınızı ücreti karşılığında alabilirsiniz deniliyor ve paran varsa tedavi olursun derecesine ötekileştiriliyor.

Sosyal Devleti devam ettirmek için elbette bizim de Devlete karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor fakat ne yazık ki olağan üzeri bir süreçten geçiyoruz ve Devletimiz esnafın, halkın yanında olmalı. Gözden kaçan bu sıkıntıyı inanıyoruz ki yetkililer en azından pandemi geçene kadar ki süreçte çözecek ve vatandaşa yardımcı olacaktır.

Süreç sömürelecek konulardan siyaset yapmak değil, ortak akılla muhalefetin görüp iktidarın atladığı sıkıntılara çözüm bulma zamanıdır…”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Şimşek, Esnafın, Sesi, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı