Haber Detayı
08 Şubat 2020 - Cumartesi 15:59
 
Başkan Ercengiz; Sorumlu siyasetçi kimliğinde vatandaşa doğruları anlatınız!
Başkan Ercengiz; Sorumlu siyasetçi kimliğinde vatandaşa doğruları anlatınız!
- Haberi
Başkan Ercengiz; Sorumlu siyasetçi kimliğinde vatandaşa doğruları anlatınız!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz AK Parti Merkez ilçe başkanı Okan’ın açıklamasına yanıt verdi ve AK Parti il Başkanı Volkan Mengi’ye, İl Başkanım İzzet Akbulut, Akp il başkana bir soru sordu ve aylardır cevap alamadı bu pişkinlik devam mı edecek yoksa il Başkanı İzzet Akbulut artık açıklamayı yapsın mı?” yorumunda bulundu.
 
Başkan Ercengiz, insanda biraz akıl biraz edep biraz da adalet duygusu olmalı diyerek, göreve geldiğimizde çöpünü 15 plakalı bile olmayan araçlara toplatan bir durumdan bugün kendi çöpünü kendi araçları ile toplayan bir belediye konumuna geldik. İğneden ipliğe her şeyden vergi alınan bir ülkede göreve geldiğimiz günden beri beş kuruş almadan topladığımız çöpün; otomatiğe bağladığınız akaryakıt zamları, işçi giderleri, Sgk pirimleri ve tüm giderleri hesap ederek yalnızca maliyetler üzerinden hesap yapıp hane başı 6 kusur liralık bir bedel belirledik yani ayda 4 ekmek parası.” dedi.
 
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz sosyal medya hesabı twitter üzerinden şu yorumlar ile devam etti, ” Peki doğal gaz ve elektriğe ne kadar zam yaptınız bunu konuşalım mı? Yılda 2000 ₺ doğal gaz faturası ödeyen vatandaş 3000₺ ödeyecek yani yılda 1000₺ yük bindirdiniz, yılda 1800₺ elektrik faturası ödeyen 2700 ₺ ödeyecek sadece iki fatura toplamında nerdeyse 2000₺ yıllık ekstra yük getirdiğiniz vatandaşa hangi yüzle yılda 75-80 ₺’yi şikayet ediyorsunuz? Ayrıca en yakınınızdaki kendi parti belediyelerinizin bu bedeli alıp almadığını keşke sorsaydınız. Biz aldığımız bedelleri yine halkımıza hizmet olarak geri dönüyoruz ne mi yapıyoruz?” dedi.
 
 
Kaldırım yol drenaj çöp toplama içme suyu park bahçe sosyal tesis ve nice hizmetler olarak geri döndüğünü Madde uygulaması ile ilgili yeteri kadar açıklama yaptıklarını vurgulayarak, Başkan Ercengiz,“yaptık, zamanında yapmış olaydınız hastane yeriyle ilgili onu bunu suçlamaz imar planındaki yerine yapardınız. Sorumlu siyasetçi kimliğinde vatandaşa doğruları anlatınız, şehrin temel sorunlarına çözüm bulunuz bir dolu evladımız iş aş beklerken bir baba “çocuklarım aç” deyip kendini yakarken esnaf kepenk kapatıp batarken sanayici korkusundan sesini çıkaramazken kanunu uygulayan belediyeyi suçlayamazsınız. Halkı yalan yanlış bilgilendirmek yerine eğer elinizde Bilgi belgevarsa alır götürür yargıya teslim eder gereğini talep edersiniz. Devletin en büyük gelir kalemi halktan toplanan vergilerdir. Vatandaştan topladığımız vergi ve harçlarla yine vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Vergisini düzgün ödeyenler sayesinde bu devlet ayakta, eğer kimse vergi vermese ya da “kaçırsa” hatta “kaçınsa” bu devlet ne yapar? İl başkanım İzzet Akbulut, Akp il başkana bir soru sordu ve aylardır cevap alamadı bu pişkinlik devam mı edecek yoksa il Başkanı İzzet Akbulut artık açıklamayı yapsın mı?” yorumlarında bulundu.
 
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercengiz;, Sorumlu, siyasetçi, kimliğinde, vatandaşa, doğruları, anlatınız!,
Yorumlar
Haber Yazılımı