Haber Detayı
18 Eylül 2020 - Cuma 09:57
 
Başkan Ercengiz'den Tahliyelerle ilgili net açıklama!
Başkan Ercengiz'den Tahliyelerle ilgili net açıklama!
- Haberi
Başkan Ercengiz'den Tahliyelerle ilgili net açıklama!

Burdur şehir merkezine, mülkiyeti Burdur Belediyesi’ne ait işyerlerinde kiracı olarak bulunan ve kiralarını uzun süredir ödemeyen esnaflar mahkeme kararı ile işyerlerinden tahliye ediliyor.

Burdur Belediyesine ait kent merkezindeki 44 işyerinde kiracı olarak bulunan ve kiralarını ödemedikleri için Burdur Belediyesi’nin tahliye davası açtığı işyerleri polis ve zabıta tarafından tahliye edilerek kapıları mühürlendi. TAhliye işlemi sırasında zaman zaman görevlilerle esnaflar arasında gerginlik yaşandı.

“Belediyeye ait gayrimenkullerde kiracı olarak oturan esnaf arkadaşlarımızın zaman zaman ödeme güçlüğüne düştüğünü biliyoruz” diyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Özellikle pandemi dönemiyle ilgili hem devletimiz tarafından hem de Belediye Meclisimizde aldığımız kararları hayata geçirdik. Kimi esnaf arkadaşlarımızın borcunu erteledik, kimi esnaf arkadaşlarımızın da zorunluluktan ötürü faaliyetini durdurmuşsa eğer kirasını almamayı kararlaştırmıştık” dedi.

Yaşanan tahliye sürecinin bunlardan bağımsız olduğunu ifade eden Ercengiz, “Süreç içerisinde kirasını ödemeyen, kendisine yapılan uyarıları ve tebligatları dikkate almayan esnaf arkadaşlarımızı hukuk birimimiz son bir kez uyardıktan sonra mahkemeye başvurdu ve mahkemenin tahliye kararı neticesinde de Burdur Belediyesi’ne ait dükkanların tahliye edilmesi istenildi. Bunun dışında başka bir durum söz konusu değil” dedi.

Ercengiz; “sıradan herhangi bir malk sahibinin, mülk sahibinin hakkını araması gibi bir durum söz konusu. Tabi gönlümüz ister ki hiç bir esnaf arkadaşımız işiyle ilgili sıkıntı yaşamasın ve kiralarını günü gününe ödeyebilsin ki biz de esnafımızla karşı karşıya gelmeyelim. Buradan siyasi bir sonuç çıkartmak, esnafı Burdur Belediyesi ile karşı karşıya getirtmek bence doğru değildir, hakkaniyetli değildir. Çünkü Burdur Belediyesi şu anda Burdur’da yaşayan halkın haklarını koruma adına, halkın parası ile yapılan o dükkanların kiralarını tahsil etmek zorundadır” diye konuştu.

  

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercengiz'den, Tahliyelerle, ilgili, net, açıklama!,
Yorumlar
Haber Yazılımı