Haber Detayı
11 Mayıs 2020 - Pazartesi 20:04
 
Başkan Ercengiz’den net cevaplar!
Başkan Ercengiz’den net cevaplar!
- Haberi
Başkan Ercengiz’den net cevaplar!

Burdur Belediye Meclisi Olağanüstü toplantısında; denetim komisyonu raporu, faaliyet raporu ve bütçe kesin hesabı görüşüldükten sonra söz alan AKP grup sözcüsü Cihat Çavuşoğlu’nun, tüm soru ve görüşleri cevaplandırılarak değerlendirilmiş ve tüm meclis üyelerinin bilgisine sunulmuştur. Herhangi bir şüpheye mahal veren ya da açıkta kalan hiçbir soru, cevapsız kalmamıştır.  Denetim komisyonu raporunda da  aksi sonuç olmadığı gibi, tüm meclis üyeleri tarafından da faaliyet raporu  ve bütçe kesin hesabı ardından, olumsuz bir eleştiri getirilmemiştir.
  Bilindiği üzere 5393 sayılı kanun ile yönetilen belediyeler, Sayıştay Başkanlığı tarafından mütemadiyen denetlenmektedir. 2016-2019 yıllarına ait yapılan denetim sonucunda düzenlenmiş ya da düzenlenecek  rapor henüz Sayıştay Başkanlığı tarafından kurumumuza ulaştırılmamış ve denetim komisyonu çalışmalarında da yasaya uygun olmayan, usulsüz bir ödeme yapıldığına dair bir bulguya rastlanılmamıştır. Meclis kürsüsünden nasıl vergi kaçırılacağını ya da kendi tabiri ile "vergiden nasıl kaçınılacağını" anlatan AKP grup sözcüsü, 6 buçuk milyon liralık bir bütçenin çiçeğe ve konsere harcandığını iddia etmiştir. Yapacağımız açıklama ve vereceğimiz rakamlarla hem kendisi hem de bunu maksatlı bir şekilde haberleştirenler, maalesef iftiralarının altında kalmış olacaklar.  
AKP sözcüsünün İddia ettiği gibi olmayan; 2019 yılına ait çiçek alımlarında ödenen  219.603,90 TL Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yöneticisi dışında farklı çiçekçiden temin edilen çiçeklerin bedeli olup, her iki işletmeden de birbirine yakın rakamlarda hizmet alınmıştır. Mecliste de ifade ettiğimiz gibi belediye başkanlığı temsilinin en önemli nezaket göstergesi olan çiçek gönderimi sadece düğün ve nişan merasimleri için değil;  meslek odalarının, annelerin, babaların, öğretmenlerin ve benzeri meslek gruplarının özel günlerini kutlamak üzere halkımızın her kesimine ulaştırılan çiçeklerdir. Meclis üyesi AKP grup sözcüsünün sandığı gibi "SAKSI " çiçeği değildir. 
Burdur kentimizde,  kendi imkanlarımız ile vatandaşlarımızın en çok katılım sağladığı ve talep ettiği sosyal etkinlik ve eğlencelerde 2019 yılına ait toplam eğlence giderleri  776.705,49 TL olup, bu ödenen bütçeye her akşam düzenlenen Ramazan Şenlikleri için 200.600 TL,  Burdur’un tanıtımına destek sağlaması amacıyla ve Ata sporumuz olan Yağlı Güreşler’in yaşatılması adına harcanan 317.368 TL ve yine vatandaşımızın en çok ilgi gösterdiği Kitap Fuarı Organizasyonu için ise 155.300 TL’de bu bütçeye dahildir. Açık hava sinemaları, kadınlar günü matinesi, çocuklarımız için karne hediyesi şişme oyun takımları, okul kırtasiye seti, üniversite öğrencileri için düzenlenen etüt salonları ve hediyeler, yalnızca eğlence amaçlı değil, vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yapılmış harcamalardır. 
Bunlarla birlikte sosyal belediyecilik anlayışı ile doğumdan, ölüme vatandaşımızın yanında olduğumuzu ifade etmiş, yeni evlenen çiftlerin düğünlerinde “bizim de çorbada tuzumuz olsun” diyerek belediyemizce bazı giderleri karşılanmış bunun içinde 156.965.00 TL  harcama yapılmıştır. Görev paydaşlarımız olan mahalle muhtarlarımız ile birlikte  durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza 125.962.24 TL Ramazan ayı gıda yardımı, 317.936.00 TL  yakacak yardımı yapılmıştır. Ailelerimize destek olmak amacıyla  “Hoş geldin bebek” projemiz  ile yeni doğan her bebeğin  temel ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlanmış bebek setleri temin edilmiş, vatandaşlarımıza acılı günlerinde cenaze telaşı yaşatmamak adına taziye çadırı, cenaze yemeği ve cenaze yardımları için yapılan harcamalar da AKP’li Meclis Üyesinin iddia ettiği eğlence bütçesine değil, sosyal belediyecilik bütçesine dahildir. 
  Belediye meclisi canlı yayınları vatandaşlarımız tarafından talep edilmiş, bu konuda en tecrübeli ve Burdur’un en eski yayın organı olan kurumdan destek alınmıştır. Yeni bir sistemi düzene sokmaya çalıştığımız bu kısa sürede yaşanan kesintiler, alt yapının oluşturulması esnasında meydana  gelen teknik aksaklıklardır. Belediye meclisi canlı yayınları için hizmet aldığımız radyo kuruluşu sahibinin  ise iş birliğimizin başlamasından çok sonra CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı olarak halk tarafından seçilmiş olduğunu da hatırlatmak isteriz. Söz konusu belediye meclisi canlı yayınları 7 kez yapılmış, toplam bedeli  ise 14.042 TL’dir. Canlı yayınlarda kullanılan kamera, internet ve lisanslı programların bedeli de bu miktara dahildir. Yapılan tüm bu harcamalar kalem kalem tutulmuş, denetim komisyonu tarafından tek tek incelenmiştir.  
Belediye Başkanlığı Özel Kalem bütçesi içerisinde; temel maaşlar, tazminatlar, sosyal haklar, belediye meclis ve encümen üyelerine ödenen ödenekler,  araç yakıt - bakım-onarım giderleri, Belediyemizde  misafir edilen konuklara yapılan ikramlar ve benzeri giderler mevcuttur. Söz verdiğimiz gibi kadınlarımızı gönderdiğimiz Çanakkale - Konya gezileri, vatandaşlarımızın  şikayetlerini ve  taleplerini dinlemek için bir araya gelmek adına yapılan organizasyonlar, soğuk kış günlerinde halk pazarlarında esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza dağıttığımız sıcak süt ve sıcak çorba ikramları, dini ve özel günlerimizde yine halkımıza dağıttığımız kandil simitleri, helva, lokma gibi ikramlarımız, esnafımıza dağıttığımız Şanlı Türk bayrağımız da kısacası vatandaşımıza dokunan her harcama belediyenin bu bütçe kalemlerinden karışlanmaktadır. Burdur Belediyesi Özel Kalem Müdürünün değişmediği gibi de 5 yıldır aynı kişi görevini devam ettirmektedir.
Görüldüğü ve iddia edildiği üzere 6 buçuk milyon TL’lik bir kaynağın eğlenceye ve çiçeğe aktarılmadığı resmi kayıtlarda da mevcut olup, kayıtlarımız açık ve şeffaftır. Hiçbir zaman hiçbir belgeyi ne sakladık, ne de kimseden kaçırdık. 
AKP’li meclis üyesi Cihat Çavuşoğlu'nun iddia ettiği rakamların doğru olmadığı gibi yandaş medyaya yaptırılan haberlerin çoğu  gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu belgelenmiş ve defalarca incelenmiş rakamlar abartılarak gündem yaratılmaya çalışıldığı, özellikle bölgemizde AKP yönetiminde olan bazı  yerlerdeki usulsüzlükleri kamufle etmek adına sürekli Burdur Belediyesi’ne saldırmayı gelenek haline getirmiş bir AKP anlayışını halkımızın vicdanına havale ediyoruz. 
Halkımıza yaptığımız hizmetleri  her fırsatta şikayetlerle engellemek adına soruşturma ve araştırma açtıranları, ihtiyaç sahibi halkımıza yardımların ulaştırılmasını engelleyenleri, bu zor günler bittikten sonra halkımıza bir bir anlatacağız.
Kamuoyuna Saygı ile duyurulur….

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercengiz’den, net, cevaplar!,
Yorumlar
Haber Yazılımı