Haber Detayı
01 Nisan 2021 - Perşembe 14:51
 
Başkan Ercengiz'den güncel harita değerlendirmesi
Başkan Ercengiz'den güncel harita değerlendirmesi
- Haberi
Başkan Ercengiz'den güncel harita değerlendirmesi

'İKRAMLARI YASAKLADIK'

"Pandeminin başından itibaren Burdur olarak iyi bir noktadaydık" diyen Ali Orkun Ercengiz, "Kasım ayında pik yapmıştık tüm Türkiye gibi... Ancak risk haritası açıklandığında sınırın hemen üzerinde kalıp maalesef çok yüksek riskli kategorisinde yer aldık. Bu da şehir sakinlerimizi ve bizi ziyadesiyle üzmüştü" dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: "Bugüne kadar maske, mesafe ve hijyen kurallarını kültür haline getirmeye özen gösterdik. Kamusal alanların kullanımı ile ilgili olarak önemli ve özel tedbirler aldık. Semt pazarları, marketler ve restoranlara girişte ve toplu taşıma araçlarında kişiselleştirilmiş kartlarla HES kodlarını entegre ettik." (Fotoğraf: AA)

'İKRAMLAR YASAK'

"Sağ olsun vatandaşlarımız da kurallara ve alınan tedbirlere uymakta çok özenli davrandılar. Valimizin ve İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı kararların hayata geçirilmesinde yardımcı oldular" diye konuşan Ercengiz, "100 binde 72'lere kadar düşmüştük. Bu hafta 80'lerin üzerine çıktık ve biz de mevcut denetimlerimizi artırdık. Vatandaşımız pazar geldiğinde saatlerce pazarda kalsın istemiyoruz. Yüzde elli kapasiteyle açılan restoranlarda yemek sonrası ikramları yasakladık" diyerek "Hizmeti aldıktan sonra vatandaş ortamdan uzaklaşmalı" ifadelerini kullandı.

'COVID'E YAKALANMAK, AYIPLI BİR OLAY GİBİ GÖRÜLÜYORDU'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Bu başarı Burdur halkının başarısı... Vatandaşlarımız sadece kendisinden değil, toplumdan da sorumlu hissetti" derken kırsalda sürecin başında yaşanan bir probleme de dikkat çekti:

"En çok yaşadığımız sorunlardan bir tanesi kırsalda vatandaşlarımızın hastalığını gizlemeye ve ötelemeye çalışmasıydı. Bunu ayıplı bir olay gibi görüyordu. Bunun utanılacak bir şey olmadığını anlattık. Vatandaşlarımızın, en sevdiklerine bu hastalığı bulaştırmaması için sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiğinin altını çizdik."

Ercengiz: "Valimiz de aldığımız önlemlerde yardımcı oluyor. Örneğin semt pazarı sayısını artırdık. Az sayıda pazar yerinde kalabalıklar oluşturmaktan ziyade ilin farklı noktalarında pazar yerlerinin sayısını artırarak kalabalığı dağıtmış olduk. Bu sürecin sonunda rengimizi sarıya döndüreceğimize inanıyorum."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercengiz'den, güncel, harita, değerlendirmesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı