Haber Detayı
02 Mayıs 2021 - Pazar 15:33
 
BAKAN KOCA, BURDUR’UN YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANINI AÇIKLADI
BAKAN KOCA, BURDUR’UN YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANINI AÇIKLADI
- Haberi
BAKAN KOCA, BURDUR’UN YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANINI AÇIKLADI

Antalya’da incelemede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya’da İl Değerlendirme Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, son bir haftada Burdur’da vaka sayısında yüzde 25 oranında azalma olduğunu söylerken salgın yönetiminde Antalya, Burdur ve Isparta’nın durumunu her yönüyle ele aldıklarını belirtti.

İller bazında değerlendirme yapan Koca, Burdur’da 127 filyasyon ekibi bulunduğuna değinirken “Son bir haftada Burdur’da vaka sayısında yüzde 25 oranında azalma, yatak doluluk oranımız yüzde 32,7. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 52,9. Burdur’da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranı yüzde 83″dedi.

Bakan Koca, Antalya’da her biri 3 kişiden oluşan filyasyon ekibinin 358 olduğunu, son bir haftada vaka sayısının yüzde 35 azaldığını kaydetti. Antalya’da yatak doluluk oranının yüzde 47,7, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 66,3 olduğunu Antalya’da 65 yaş üstü vatandaşların aşılanma oranının da yüzde 85 olduğunu belirten Bakan Koca, Isparta’da da 311 filyasyon ekibimizle mücadeleye devam ediyoruz. Vaka sayısı son bir haftada yüzde 35 oranında azaldı. Yatak doluluk oranımız yüzde 53,1, yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 70,4. Isparta 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranı yüzde 84.” diye konuştu.

Koca, Antalya, Isparta ve Burdur’a sağlık alanında yapılan yatırımlar hakkında da bilgilendirme yaptı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAKAN, KOCA,, BURDUR’UN, YOĞUN, BAKIM, DOLULUK, ORANINI, AÇIKLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı