Haber Detayı
07 Ağustos 2021 - Cumartesi 15:20
 
Aziziyeliler 3 yıldır gönüllü yangın gözcüsü
Aziziyeliler 3 yıldır gönüllü yangın gözcüsü
- Haberi
Aziziyeliler 3 yıldır gönüllü yangın gözcüsü

Aziziye Kartaltepe Orman Yangın Kulesi’nde 3 yıldır yangın gözetleme elemanı yok.

Yangın gözetleme kuleleri, bölgemizde ve şehrimizde yangınların erken tespiti konusunda çok önemli işlevler yerine getirdiler. Orman gözetleme kulelerinde yangın gözetleme görevlileri karı, koca olarak birlikte 24 saat üzerinden görev yaparlar, dürbünleriyle sürekli sahayı tararlar, ellerindeki telsizle kısa süreli aralıklarla merkezi durum hakkında bilgilendirirler. Ancak ne yazık ki son dönemde orman gözetleme kulelerinde yangın gözlemcisi olarak görevlendirme yapılmadığını, orman gözetleme kulelerinin işlevsiz kaldığını öğreniyoruz.

Aziziye köyünde son orman yangınlarından sonra köylüler hem görevlinin bulunmadığı orman gözetleme kulesinde gönüllü olarak yangın gözetmeciliği yapmaktalar hemde köye gelip giden özellikle aziziyelilere ait olmayan araçlara dikkatle gözlemlemekteler.

Yeşilova Tınaztepe, Ağlasun Yassıgır, Korkuteli Hacıbeker Köyü, Karatepe'de de orman gözetleme memurunun olmadığını söyleyen eski emekli gözetleme memuru Hüseyin Atmaca, gönüllü olarak Kartaltepe’ye çıkarak yangın gözetleme nöbeti tutuyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Emekli Gözetleme Memuru Hüseyin Atmaca, Aziziye köy muhtarlığı tarafından kendisine rica edilmesi üzerine, üç gündür orman yangın kulesinde nöbet tutuyor. Öte yandan bölgenin diğer gözetleme kulelerinde görevli yangın gözetlemecilerinin görev yapıp yapmadığı hakkında bilgi edinilemedi.

Aziziyeliler etraftaki gözetleme kulelerinde ışık görmedikleri için yangın gözetlemeci olup olmadığı hakkında bir fikir edinemediklerini söylemekteler.

Türkiye genelinde orman gözetleme kulelerinin kaç tanesinde görevli olup olamadığı bilgisine ulaşamadık.

Köylüler oksijen kaynağı ormanları korumak için yangın gözetleme kulelerinde gönüllü nöbet tutuyorlar.

Kaynak : Burdur Gazetesi 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Aziziyeliler, 3, yıldır, gönüllü, yangın, gözcüsü,
Yorumlar
Haber Yazılımı